ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Αν ξαναπεράσει την πόρτα ο Νικολάκης, στείλε μου την παραίτησή σου»

Για τον Νίκο Παπανδρέου κυκλοφορούσαν πολλές ιστορίες στο ΠΑΣΟΚ- τότε που υπήρχε και ιδίως στις περιόδους που κυβερνούσε. Ρωτήστε όποιον θέλετε.
Υπουργός του Γ. Παπανδρέου τον πέταξε έξω από το γραφείο του. Και ο ίδιος ο Γιώργος είχε δώσει εντολή στους συνεργάτες του: «Σε ό,τι σας ζητάει ο Νίκος, θα κάνετε το αντίθετο». Δεν είναι μακριά..
από την αλήθεια όταν λέει ο ίδιος σήμερα ότι «είναι ζήτημα αν τον είδε τέσσερις φορές όλες και όλες» ως Πρωθυπουργό.

Ο αείμνηστος Διαμαντής Πεπελάσης διηγούνταν πως όταν ήταν διοικητής στην Εμπορική Τράπεζα του τηλεφώνησε ο Ανδρέας Παπανδρέου: «Αν ξαναπεράσει την πόρτα της τράπεζας ο Νικολάκης, στείλε μου την παραίτησή σου».
Ωστόσο ο δεύτερος γιος του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο πιο ευνοημένος κληρονόμος, με τον τρόπο του. Πέρα από το δικαίωμα που είχε δώσει στον εαυτό του να μπαινοβγαίνει στα υπουργεία και να έχει λόγο στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική -και ας μην είχε ποτέ καμία επίσημη ιδιότητα ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στις κυβερνήσεις του-εκμεταλλεύτηκε όχι μόνο το όνομα αλλά και τη ζωή του πατέρα του για να γίνει συγγραφέας. Μετέφρασε επίσης ένα απαράδεκτο -για την υστεροφημία του Παπανδρέου- βιβλίο της μητέρας του.
- από εκτενές ρεπορτάζ του Γιώργου Λακόπουλου στο Aνοιχτό Παράθυρο (ολόκληρο ΕΔΩ)