ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Η απάντηση της ΕφΣυν στο πρακτορείο Αργος

Η Εφημερίδα των Συντακτών σε χθεσινό άρθρο της υπό τον τίτλο «Απειλείται άμεσα η Ελευθερία του Τύπου» (δείτε ΕΔΩ) χτύπησε καμπανάκι για το πρωτοφανές μονοπώλιο στον χώρο της διανομής του Τύπου από το πρακτορείο «Αργος», που παραβιάζει κάθε έννοια ελεύθερου ανταγωνισμού, εξαναγκάζοντας τις εφημερίδες να επιλέξουν μεταξύ της υποταγής τους σε αυτό ή της εξαφάνισής τους. Για..
την αντιμετώπιση του ζητήματος η ΕφΣυν ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, των δημοκρατικών κομμάτων, των Ενώσεων Συντακτών, των δημοσιογραφικών οργανώσεων και των οργανώσεων εργαζομένων στον Τύπο και, φυσικά, της Δικαιοσύνης.
Με κοινή τους επιστολή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο υφυπουργός, Λευτέρης Κρέτσος ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με τη μονομερή τροποποίηση των όρων διανομής των εφημερίδων από το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» (δείτε ΕΔΩ).


 Η Eφημερίδα των Συντακτών απάντησε στην επιχειρούμενη από το πρακτορείο διανομής τροποποίηση των όρων της μεταξύ τους συνεργασίας με την παρακάτω επιστολή:
Προς ΑΡΓΟΣ Α.Ε.
Αθήνα 23/11/2018
20ό χλμ. Λ. Μαρκοπούλου
ΤΚ 19400, Κορωπί
Υπ’ όψιν: Διευθύνοντος Συμβούλου
κ. Πετράτου Νίκου
Κύριοι,
Σε απάντηση στην από 19/10/2018 επιστολή σας, σας δηλώνουμε ότι αρνούμαστε και αποκρούουμε τη μονομερή εκ μέρους σας απόπειρα τροποποίησης των όρων της από 08/08/2017 μεταξύ μας σύμβασης ορισμένου χρόνου διετούς διάρκειας, ως αντισυμβατική και παράνομη.
Εμμένουμε στην τήρηση των συμβατικών όρων της μεταξύ μας συνεργασίας.

Με τιμή,
Για την Εταιρεία,
Λυκούργος Τετράδης
Πρόεδρος Δ.Σ. & Δ. Σύμβουλος