ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη

Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, τα περισσότερα Μέσα Μεταφοράς στην πρωτεύουσα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
Οι εργαζόμενοι για να..
διευκολύνουν τις προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις θα κάνουν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας ώς τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ώς τη λήξη της βάρδιας.
Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια των τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της και κάλεσε τους επιβάτες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, να περάσουν από τα εκδοτήρια της εταιρείας προκειμένου να αποζημιωθούν.
«Θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και ζητά υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και προσλήψεις προσωπικού. Ανάλογα αιτήματα προβάλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ), διεκδικώντας επίσης κάλυψη του συνόλου των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από κρατική χρηματοδότηση.

Δεμένα τα πλοία, κλειστά τα λιμάνια
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία για 24 ώρες στις 28 Νοεμβρίου, μετά την απόφαση της ΠΝΟ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες θεριεύουν και οξύνονται, σύμφωνα με την Ομοσπονδία.
Συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικά, τα προβλήματα που προκύπτουν από τον νόμο 4150/2013, ανεργία του κλάδου, μαύρη ανασφάλιστη εργασία τα κύρια ζητήματα των ναυτεργατών.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.
Βασικό αίτημα της ΟΜΥΛΕ η υπογραφή των ΣΣΕ των εργαζομένων στα 11 περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

- efsyn.gr