ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Για ποιον τελικά προκηρύσσονται οι απεργίες;

Να τελειώνουμε με την κοροϊδία 

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά όπως σε όλα τα πράγματα κάπου υπάρχει ένα όριο.
Η έλλειψη επαγγελματικής δεοντολογίας, τήρησης των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και το κοινό καλό του κλάδου αποτελεί παρελθόν. Ωστόσο, κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και εμείς να τους αποκαλούμε..
συναδέλφους, δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των σωματείων . Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Προ ημερών προκηρύχθηκε από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, με κύρια αιτήματα την αποκατάσταση των ΣΣΕ, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις καθώς και την στήριξη των ταμείων μας. Κάποιοι λίγοι εργαζόμενοι (σε ενημερωτικά site), τήρησαν την απόφαση του σωματείου τους, κατέβασαν τα μολύβια τους άφησαν στην άκρη το πληκτρολόγιο και στρατεύτηκαν με τα δίκαια αιτήματα της ένωσης και την απόλυτη συμμετοχή στην απεργία.
Δυστυχώς όμως για την πλειοψηφία των ενημερωτικών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων δεν τηρήθηκε ούτε αυτή η 24ωρη απεργία. Τα περισσότερα site δημοσίευσαν τις ειδήσεις σαν να ήταν μια κανονική εργάσιμη ημέρα, οι δημοσιογράφοι ήταν στα γραφεία τους και δεν άνοιξε μύτη. Λίγο έλειψε να πούμε και μπράβο, σε διευθυντές και αρχισυντάκτες, που ήταν στις θέσεις τους και εργάζονταν παρά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ.


- από κείμενο που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας στο news247 (ολόκληρο ΕΔΩ)