ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Διαγραφή οφειλών των ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ

Δημοσιεύθηκε η Υπουργική Απόφαση για τη διαγραφή οφειλών προς τον πρώην Ο.Α.Ε.Ε. (Τ.Ε.Β.Ε.)

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β 5350/28-11-2018) η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας με την οποία καθορίζεται η διαγραφή οφειλών των δημοσιογράφων προς τον πρώην ΟΑΕΕ..
Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει τον κλάδο για περισσότερο από είκοσι χρόνια και επιλύεται οριστικά με τον καλύτερο τρόπο για εκατοντάδες εργαζομένους οι οποίοι ασφαλίζονταν ως μισθωτοί στο ΤΣΠΕΑΘ και τον ΕΔΟΕΑΠ και παραλλήλως διατηρούσαν μπλοκάκι.
Οι συκεκριμένοι απειλούνταν άδικα με τερατώδεις εισφορές και προσαυξήσεις, που ήταν αδύνατο να αποπληρώσουν με συνέπεια να διαιωνίζεται το πρόβλημα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε πλήθος επαφών για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου κατέθεσε στην Επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου αναδεικνύοντας τις σημαντικές πτυχές του προβλήματος.
Οι εργαζόμενοι  προκειμένου να επιλύσουν οριστικά την εκκρεμότητα αυτή οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση διαγραφής των οφειλών τους καθώς η σχετική εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ.
- για καλύτερη ενημέρωση δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ