ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Holes and roles

Γκάφα μεγατόνων για την εφημερίδα Post-Journal

Eίναι ένα από τα μεγαλύτερα τυπογραφικά λάθη στην ιστορία και αφορά την 51χρονη ηθοποιό Tζούλια Ρόμπερτς. Φυσικα΄τα λάθη στη δημοσιογραφία συμβαίνουν όπως και σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Η διαφορά είναι πως στη δημοσιογραφία, τα λάθη φαίνονται περισσότερο. Ειδικά όταν μιλάμε για έντυπα τα οποία..
τυπώθηκαν και "έφυγαν" στο ευρύ κοινό και όχι για online άρθρο που μπορεί να διορθωθεί.
Αυτή τη φορά ο "Δαίμονας του Τυπογραφείου" χτύπησε την εφημερίδα Post-Journal η οποία αναπαρήγαγε ρεπορτάζ του Associated Press. "Julia Roberts Finds Life And Her Holes Get Better With Age" έγραψε εν προκειμένω η The Post-Journal του Jamestown, το Σάββατο.
Το ρεπορτάζ είχε ως πρόθεση να αναφερθεί στη νέα ταινία της 51χρονης, το "Ben is Back" και τη νέα σειρά της Amazon "Homecoming" στην οποία θα πρωταγωνιστεί. "Η Ρόμπερτς που έχει τιμηθεί με Όσκαρ βρίσκει τη φόρμα της μέσα από νέους ρόλους", ήθελε να γράψει η εφημερίδα.
Φυσικά, ο τίτλος του Associated Press ήταν "Julia Roberts finds life (and her roles) get better with age", αλλά το τυπογραφικό λάθος ήταν αρκετό για να δούμε μια από τις μεγαλύτερες mediaκές γκάφες των τελευταίων ετών.
Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα κυκλοφόρησε πάντως την επόμενη μέρα με επανόρθωση για την αστοχία της.
H ηθοποιός δήλωνε στο AP πως μεγαλώνοντας αισθάνεται πως μπορεί να υποστηρίξει ακόμη περισσότερους ρόλους και πως ψάχνει τις νέες προοπτικές για την καριέρα της.

- από το news247