ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το σημειωματάριο της Λώρης Κέζα

Η συγγραφέας - δημοσιογράφος Λώρη Κέζα δεν ησυχάζει. Μετά το τελευταίο της βιβλίο, το «Zουρ φιξ» (κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις Ποταµός), στις προθέσεις της ειναι να γράψει και ένα βιβλίο για τη ζωή στον Καναδά, όπου ζει μόνιμα από τον Μάιο του 2017. Το αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Documento και στην Εμυ Ντούρου:
«Ηδη αγόρασα το σηµειωµατάριο που έχω πάντα µαζί µου και άρχισα να καταγράφω τις ιδέες µου. Εχω επιλέξει κάποια πρόσωπα,..
ξέρω ποια είναι τα θέµατα που θα πραγµατεύεται και αδροµερώς γνωρίζω την πλοκή. Είναι ένα βιβλίο για τις δεύτερες πατρίδες, για το πώς προσδιορίζουµε τον εαυτό µας µέσα από τους προγόνους µας».
Η Λώρη Κέζα ήταν δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα» για 25 χρόνια. Τώρα ζει στο Μόντρεαλ και περνά τον ελεύθερο χρόνο της γράφοντας ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε εικονογραφημένα παραμύθια και τα παιδικά μυθιστορήματα Τα κατορθώματα της Ρόζας Δελλατόλα - Υπόθεση laurus (εκδόσεις Διόπτρα), Δέκα μέρες στην τρελογιαγιά (εκδόσεις Μεταίχμιο) και Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο (εκδόσεις Ποταμός).




*