ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Το καρφί Τσακαλώτου για την «σιγουράντζα» Στουρνάρα

Συγκινησιακά φορτισμένος ήταν χθες βραδυ στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή για το προϋπολογισμό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κάνοντας αναδρομή στα χρόνια που είναι υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα.
«Δυσκολεύτηκα, τσαλακώθηκα, αλλά δεν με ενοχλεί που είμαι ο μακροβιότερος υπουργός..
Οικονομικών του μνημονίου. Θα με ενοχλούσε αν με όλους τους συνεργάτες μου δεν είχαμε πάντα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού μας τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Θα με ενοχλούσε αν από τον πρώτο μήνα αποφασίζαμε ότι η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύση και ψάχναμε έναν τεχνοκράτη». είπε ο Τσακαλώτος και γυρίζοντας προς τον Τσιπρα που χαμογελούσε "φωτογράφισε" τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα:
«Θα με ενοχλούσε αν μετά από δύο χρόνια ζητούσα από τον Αλέξη να μου δώσει μια δουλειά σιγουράντζα, λέω εγώ, τυχαίο το παράδειγμα, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας».
 «Θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, αλλά την βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο» συμπλήρωσε ο Τσακαλώτος επισημαίνοντας: «Είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς τις δυσκολίες που είχαμε, το πόσο δύσκολο είναι να είσαι σε μία διαπραγμάτευση και να ξέρεις ότι δεν παίζεται το δικό σου μέλλον αλλά το μέλλον μιας ολόκληρης κοινωνίας. Είναι δύσκολο να σας πούμε πόσο δύσκολο είναι να κάνεις συμβιβασμούς όπως κάναμε το καλοκαίρι του 2017 για τις συντάξεις. Είναι δύσκολο να σας πούμε πόση δουλειά χρειάστηκε για να το ανατρέψουμε αυτό, αλλά ξέρετε ο λαός δεν θα μας παινέψει γι’ αυτό, ο λαός ξεχνάει και κοιτάει μπροστά γι’ αυτό είναι σημαντικό το αφήγημα για το τι θα κάνουμε από δω και πέρα».