ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σαμαράς παίρνει τα ηνία της ΝΔ

...και του εκλογικού αγώνα και υπόσχεται να ορίσει Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

 «Κράτα, μάνα, και θα γίνει, το μεγάλο πήδημα.
Λευτεριά και Ρωμιοσύνη, είν’ αδέρφια δίδυμα»
Από το δίσκο «Αλβανία» σε μουσική του Γ. Κατσαρού και στίχους Πυθαγόρα. Αυτό ξέραμε. Από το συνέδριο της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς μας ανακοίνωσε ότι ανήκουν στον…
Μίκη Θεοδωράκη.
Όποιος θέλει μπορεί να ψηφίσει τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Αλλά να ξέρει ότι δεν ψηφίζει ένα κόμμα της κεντροδεξιάς, ούτε έναν πρωθυπουργό με το μετριοπαθές πρόσωπο που προέβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να πάρει την ηγεσία. Ούτε καν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ψηφίζει. Η ψήφος του πάει κατ’ ευθείαν στον Αντώνη Σαμαρά.
Με υπασπιστές τους Γεωργιάδη -Βορίδη, μετέτρεψε ήδη το κόμμα των Καραμανλήδων σε ακραίο δεξιό μόρφωμα με την ιδεολογία της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Και ενώπιον των -άβουλων- Νεοδημοκρατών το προέβαλε -προκλητικά- ανακοινώνοντας εξ ονόματός του το… αυτονόητο: ποιος θα είναι Πρωθυπουργός, αν κερδίσει η ΝΔ.
Υπερβολές; Καθόλου. Είναι στοιχεία που επικυρώθηκαν στο ανώτατο δυνατό επίπεδο για ένα κόμμα: σε συνέδριο. Έτσι αναδείχθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρόεδρος εκφώνησε απλώς τον πανηγυρικό της ημέρας- ένα πακέτο με υποσχέσεις που αντικαθιστούν τις υποσχέσεις που έδινε ως τώρα και αχρηστεύθηκαν από τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα που ψήφισε και ίδιος.
Και ύστερα ανέβηκε στο βήμα ο πραγματικός αρχηγός της ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν επέβαλε μόνο το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κόμματος, αλλά με γαλαντομία τους … σύστησε τον Κυριάκο: «Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης». Και του έδωσε το χρίσμα: «Ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας». Σε στυλ < ήλθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα>. Με την ευκαιρία διόρισε και τον παριστάμενο Βαυαρό Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρο της Κομισιόν.

- από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο Ανοιχτό Παράθυρο - ολόκληρο ΕΔΩ