ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Η Πηνελόπη Δέλτα και τα... μακεδονίτικα

Στην τελική ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ανάμεσα σε άλλα: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος... Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί ο ίδιος στον ίδιο του τον βάλτο. Γιατί τα "Μυστικά του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα αμφιβάλλω αν τα έχει ποτέ διαβάσει και αν τα γνωρίζει. Αν συγκινήθηκε τότε,..
όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο». Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει διαβάσει -όπως εμμέσως πλην σαφώς διατείνεται- το συγκεκριμένο βιβλίο, θα άξιζε να μας πει τη γνώμη του για το παρακάτω απόσπασμα που μιλά για μακεδονίτικη γλώσσα: «Ηταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνοτήτων τότε η Μακεδονία. Ελληνες, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Αλβανοί και Μουσουλμάνοι, ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω από το βαρύ ζυγό των Τούρκων. Η γλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτή από σλαβικά και ελληνικά, ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες».
ΕφΣυν / Παρασκήνια