ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Κακομαθημένο κολεγιόπαιδο...

Tσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη η Βουλή  δεν είναι τσιφλίκι που σας κληροδότησε ο πατέρα σας - BINTEO

Στο πρωτοφανές επεισόδιο αυταρχικής συμπεριφοράς του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη κατά του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής. "Είμαι από το 2009 στην αίθουσα...
Δεν έχω ξαναδεί ποτέ πολιτικό αρχηγό με τέτοια συμπεριφορά. Να απευθύνεται με αυτό το ιταμό και αυταρχικό τρόπο απέναντι σε εκλεγμένους βουλευτές.
"Μια συμπεριφορά που δεν ξέρω, αν οφείλεται ότι έχετε νεύρα ή αν είναι στοιχείο του χαρακτήρα σας. Να λέτε σε βουλευτή να περάσει έξω, ή να απευθύνεστε έτσι στον Πρόεδρο της Βουλής και να κουνάτε το δάκτυλο. Αναρωτιέμαι αν είναι τα νεύρα σας, ή στοιχεία του χαρακτήρα σας, να συμπεριφέρεστε σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο, που νομίζετε ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι, που σας κληροδότησε ο πατέρα σας".
"Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας, όμως. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Μπορεί στη ζωή σας να τα βρήκατε εύκολα, αλλά αυτή η οίηση και η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία, και αλίμονο αν πάρουν ποτέ μεγαλύτερη εξουσία, από αυτή που νομίζουν ότι έχουν...."


ΥΓ Με 154 «ναι» εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 από την Ολομέλεια της Βουλής έναντι 143 «όχι». Από την διαδικασία απουσίαζαν τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ  τα «ναι» πέρασαν την γραμμή των 152 βουλευτών της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, λόγω της στήριξης του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιάννη Σαρίδη και της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα.