ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα από καινούρια ΙΧ πουλήθηκαν τον Νοέμβριο

Τελικά όπως αποδεικνύεται και στην πράξη οι Έλληνες καταναλωτές επέλεξαν να αγοράσουν περισσότερα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αντί για καινούρια λόγω κόστους και όχι επειδή δε θέλουν καινούρια οχήματα. ΑΠό την άλλη μεριά η έλλειψη τραπεζικού δανεισμού αλλά και το «μαύρισμα» στον Τειρεσία οδηγεί πάρα πολλούς σε εμπορίες μεταχειρισμένων που πουλάνε τα..
αυτοκίνητά τους με γραμμάτια. Εδώ ωστόσο χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς πάρα πολλοί επιτήδειοι έμποροι εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση πουλάνε «σαπάκια» με γυρισμένα χιλιόμετρα σε ανυποψίαστους καταναλωτές με την συγκεκριμένη μέθοδο και αντί για ευκαιρίες οι νέοι ιδιοκτήτες επωμίζονται με επιπλέον χιλιάδες ευρώ που προέρχονται από τις επισκευές των οχημάτων τους.
Ειδικότερα οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων το Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση 30,2% και ανήλθαν σε 4.517 μονάδες έναντι 3.468 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2017 παρά το γεγονός πως οι εκτελωνισμοί με μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης για τα νέα σε ηλικία μεταχειρισμένα εξαιτίας ήταν ελάχιστοι καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε ψηφίσει τη σχετική τροπολογία.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)