ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Στοχοποίηση δημοσιογράφου της Αυγής

(Video)

Από την ηλεκτρονική έκδοση της «Αυγής» καταγγέλλεται προσπάθεια φίμωσης - στοχοποίησης του δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρόπουλου. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση στο avgi.gr αναφέρεται:
Το κυνήγι μαγισσών συνεχίζεται! Κάποιοι ζητούν την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και ουσιαστικά τη διαγραφή του δημοσιογράφου Ανδρέα Πετρόπουλου για τις απόψεις που διατύπωσε στην..
εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΙ. Στο πάνελ της εκπομπής βρισκόταν και ο εκδότης της Εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης. "Κάποτε υπηρχε μια ΕΣΗΕΑ που έπαιζε το ρόλο της" ακούγεται στο βίντεο - απόσπασμα της συζήτησης ο κ. Μαυρίδης να λέει. Λίγες μέρες μετά δημοσιογράφος του Φιλελεύθερου (Γ.Μπ) προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο facebook:
"Η ΕΣΗΕΑ έχει ακόμα ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ;
Προ ολίγου ο Πετρόπουλος της Αυγής από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Αταίριαστοι" δικαιολόγησε το σύνθημα "αλήτες - ρουφιάνοι - δημοσιογράφοι" και τον χαρακτηρισμό "βοθροκάναλα", κατηγόρησε δημοσιογράφους και συστημικά Μέσα ότι διευκόλυναν τη βίαιη φτωχοποίηση του λαού από τα μέτρα του ΔΝΤ το 2010 (αλλά όχι από τα μέτρα του ΔΝΤ το 2015) και έκανε λόγο περί "πολεμικής" του σταθμού προς την κυβέρνηση. Βεβαίως, καταδίκασε την βομβιστική επίθεση την οποία λίγο - πολύ περιέγραψε σαν προβοκατόρικη ενέργεια που βλάπτει την κυβέρνηση. Τουλάχιστον δεν είπε ότι την έβαλε ο Αλαφούζος... Παρακάμπτω όσα είπε για την βομβιστική επίθεση και το ΔΝΤ, διότι δεν είμαι ψυχίατρος. Ως δημοσιογράφος όμως ΑΠΑΙΤΩ από την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, της οποίας είμαι τακτικό μέλος και ταμειακώς εντάξει, να πάρει θέση για τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις. Εάν η άποψη του Πετρόπουλου περί των χαρακτηρισμών που προανέφερα βρίσκει σύμφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, τότε παρακαλώ να μου το γνωστοποιήσει εγγράφως και δημοσίως για να καθορίσω κι εγώ την στάση μου. Σε αντίθετη περίπτωση, θεωρώ ότι πρέπει να επιληφθούν ΑΜΕΣΑ τα αρμόδια κατά το καταστατικό όργανα."