ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Στην παλιά «Ελευθεροτυπία»...


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Χτες το μεσημέρι λοιπόν, λίγο μετά το φαγητό, εκεί που κάθομαι και χαζολογάω με τους γάτους, κάνει πλινκ, πνικ, πλινκ το μέσεντζε και σκάνε απανωτά τα μηνύματα. Τα οποία πάνω κάτω λέγανε.. το εξής:«Μπαίνουμε από τις 5μμ και μετά εδώ: https://www.facebook.com/KateSakellaropoulou κάτω από την τελευταία ανάρτηση και σχολιάζουμε ώστε να παρέμβει η ΠτΔ άμεσα, ώστε να μην έχουμε νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Θα δείς ότι θα μπουν πολλοί να σχολιάσουν, είναι συντονισμένη κίνηση. Στείλε το σε όσες και όσους νιώθεις ότι θα θέλουν να συμμετέχουν. Θα τινάξουμε τον αλγόριθμο του φβ. Ας παλέψουμε αυτή τη στιγμή με τα μέσα που έχουμε άμεσα διαθέσιμα».
* Όπερ και εγένετο, με τα σχόλια να φτάνουν τα τρεις χιλιάδες γύρω στις επτάμιση χτες το απόγευμα, τα επτά χιλιάδες γύρω στις εννιά χτες το βράδυ και τα εικοσιμία χιλιάδες στις εννιά το πρωί σήμερα.
Όλα αυτά μάλιστα ενώ καταγγελλόταν από δεκάδες, να μην πω εκατοντάδες χρήστες του Facebook ότι το σχόλιό τους είχε σβηστεί κι ας μην είχε επιθετικό ή υβριστικό περιεχόμενο.
* Κι εδώ υπάρχει ένα θέμα. Αν τα σχόλια είναι όντως επιθετικά ή υβριστικά, είμαι ο πρώτος που θα συναινέσω στη διαγραφή τους. Και μπλοκ μαζί, για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή.
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα σχόλια είναι νορμάλ χωρίς χυδαιολογίες; Υπάρχει κάποιος λόγος που σβήνονται, πέρα από το φόβο ότι μπορεί να μας πνίξει το τσουνάμι;
Έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι που τα κάνουν αυτά τι σημαίνει δυναμική του ίντερνετ; Καταλαβαίνουν τη φυσιογνωμία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή λειτουργούν απλώς υπό το κράτος του πανικού;
* Στην παλιά «Ελευθεροτυπία», μας έλεγε ο αλησμόνητος ο Φυντανίδης να παίρνουμε στα σοβαρά τα σχόλια του κοινού, γιατί ένα τηλέφωνο αντιστοιχεί σε δέκα αναγνώστες και μια επιστολή αντιστοιχεί σε εκατό.
Ποια να είναι άραγε η αναλογία στο Facebook και πόσο θα υποφέρει το προφίλ της Προέδρου από τις πρωτοβουλίες των υφισταμένων της; Σιμά κοντά, θα το μάθουμε κι αυτό…

Υ.Γ.: Ανάλογη παρέμβαση με σχόλια επιχειρήθηκε και στο προφίλ του πρωθυπουργού, αλλά με περιορισμένη επιτυχία. Ίσως επειδή οργανώθηκε τελευταία στιγμή.