ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

To μιντιακό σύστημα άγεται και φέρεται από τρεις-τέσσερις ολιγάρχες


Τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του για το μεταναστευτικό, την παιδεία, την πανδημία και την οικονομία, ανέπτυξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, σε δηλώσεις του στο ρ/σ «Ν».. της Μυτιλήνης.
Αφορμή ήταν η παρέμβαση που έκανε ο κ. Βαρουφάκης στη Βουλή, μεταφέροντας την ερώτηση Λέσβιων πολιτών, να φιλοξενήσουν πρόσφυγες σπίτια τους, μια ερώτηση που δεν έχει ακόμη απαντηθεί.
Σε σχέση με το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τόνισε ότι «η συνθηκολόγηση του 2015 από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ συντηρητικοποίησε την κοινωνία και ότι πολίτες έγιναν πρόσφυγες στον τόπο τους, με αποτέλεσμα στη Λέσβο, να είναι λογική η άνοδος του φασισμού. Το Καρά Τεπέ δεν είναι αποτυχία, είναι προσπάθεια ανάδειξης των οικτρών συνθηκών για να σταλεί μήνυμα σε άλλους πρόσφυγες να μην έρθουν» , είπε ο Γ. Βαρουφάκης.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πάψει να υφίσταται από το 2010 και μάλιστα παρέθεσε τη δήλωση του Σόιμπλε ότι οι εκλογές δεν επιτρέπεται να αλλάζουν την πολιτική μιας χώρας. 'Ασκησε κριτική «στην επιρροή του μιντιακού συστήματος “που άγεται και φέρεται” από τρεις- τέσσερις ολιγάρχες», σημειώνοντας ότι «από το 1989 έχει επιβληθεί από την ιδιωτική τηλεόραση μία συγκεκριμένη αισθητική».
Μιλώντας για την οικονομία, αναφέρθηκε στην ύφεση την οποία είχε προβλέψει, αλλά και στο 5ο μνημόνιο που έπεται μετά το λοκντάουν, στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ «που έδρασε υπέρ των ιδιωτικών κλινικών». Υπογράμμισε τη σπουδαιότητα παραχώρησης των προσωπικών δεδομένων, ιδίως των ιατρικών και φορολογικών σε εταιρείες, κάνοντας λόγο «για ψηφιακό παρακράτος και απώλεια της εθνικής κυριαρχίας».
Τέλος, μίλησε και για τα ΑΕΙ, «για τα ψεύδη της υπουργού Παιδείας ότι υπάρχει αστυνομία στα ξένα ΑΕΙ», επισημαίνοντας ότι «είναι θέμα κυριαρχίας, αν τα ΑΕΙ θα ανήκουν στον κ. Χρυσοχοΐδη ή στους πανεπιστημιακούς», ενώ ανέπτυξε και τον συλλογισμό του για την καλύτερη ποιότητα των σπουδών.