ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

«Πράσινες Ιστορίες» στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου και το παρθένο δάσος Φρακτού


Η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Πράσινες Ιστορίες» που μας ξεναγεί σε περιοχές της Ελλάδας με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στις 18:00, ταξιδεύει στο Εθνικό Πάρκο.. Δαδιάς-Λευκίμμης-Σουφλίου και στο αρθένο Δάσος Φρακτού στη Δράμα.
Μαθαίνουμε πώς ξεκίνησε η προστασία των αρπακτικών στο δάσος της Δαδιάς και από ποιους, σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα τα αρπακτικά, και αν αντιμετωπίζουν νέες απειλές. Η ομάδα της WWF μας ξεναγεί στην περιοχή και κάνει την ιστορική αναδρομή των τελευταίων 40 ετών. Οι άνθρωποι του Φορέα διαχείρισης του Πάρκου μας μιλούν για τις δράσεις τους και ο δασολόγος Δημήτρης Βασιλάκης μας αναπτύσσει το πρώτο σχέδιο διαχείρισης που εκπονήθηκε για την περιοχή.
Επόμενη στάση το Παρθένο δάσος Φρακτού, όπου ο δασολόγος της περιοχής μας εξηγεί τη μοναδικότητά της. Είναι όντως ένα παρθένο δάσος; Ένας φωτογράφος άγριας φύσης μας εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν να φωτογραφίζει στο δάσος του Φρακτού.
Σενάριο – σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Παρουσίαση: Χριστίνα Παπαδάκη
Φωτογραφία: Εμμανουήλ Αρμουτάκης, Γιάννης Κολόζης
Ηχοληψία – μιξάζ: Κωνσταντίνος Ντόκος
Μοντάζ: Γιάννης Κολόζης
Διεύθυνση παραγωγής: Χριστίνα Καρναχωρίτη
Εκτέλεση παραγωγής: landart Productions