ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ν. Ανδρουλάκης: Η σπέκουλα που γίνεται από δημοσιογράφους δεν βοηθάει τα θύματα να μιλήσουν


                            «Υπάρχει βαριά πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Λιγνάδη»

«Η σπέκουλα που γίνεται από δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους δεν βοηθάει τα θύματα να μιλήσουν και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος.. Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας για την υπόθεση Λιγνάδη, τόνισε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει ότι υπήρξε συγκάλυψη από την κυβέρνηση, ωστόσο, διερωτήθηκε αν για ένα πρόσωπο που είχε μια θέση διακριτή και το έχουν διώξει από σχολεία, δραματικές σχολές καταγγέλλοντας τον για ανάρμοστες παιδαγωγικές συμπεριφορές δεν όφειλε κάποιος να τα γνωρίζει όλα αυτά; Δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη;».
Πρόσθεσε, πως οφείλει κάποιος που τον διόρισε, φωτογραφίζοντας τη Λίνα Μενδώνη, να γνώριζε αυτές τις καταγγελίες για να αποφύγει τον διασυρμό. «Υπάρχει για εμάς βαριά πολιτική ευθύνη», υπογράμμισε. Μιλώντας για την τοξική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί, όπως είπε, στην πολιτική με αφορμή αυτήν την υπόθεση, σημείωσε πως, «η εκφορά βαθιά διχαστικού λόγου και τοξικού ευελπιστώ να πέσουν οι τόνοι και να παρθούν οι αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία, κανείς δε θέλει να επαναλαμβάνονται αυτές οι αθλιότητες». Παράλληλα, σχολίασε και τις δηλώσεις του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, λέγοντας ότι οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει στη ρητορική του κ. Κούγια χαρακτηρίζοντας «ψέκασμα και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τα όσα λέει στην υπερασπιστική του γραμμή.
** «Δεν έχει ανοίξει ακόμη η διαδικασία, όταν ανακοινωθεί θα δηλώσω τις προθέσεις μου», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στις εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής. Επανέλαβε την ανάγκη οι διαδικασίες να είναι ανοιχτές το Φθινόπωρο, όπως είχε γίνει και το 2017. Σημείωσε παράλληλα, πως ο λόγος που αποφεύγει να μιλά για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του είναι για να μη σύρεται η παράταξη σε μια μακροθεσμη εσωστρέφεια που δεν βοηθάει το κόμμα.