ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες του ΑΠΘ


Ελεύθεροι αφέθησαν οι 31 συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, τη Δευτέρα, στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Λόγω απουσίας μαρτύρων, αναβλήθηκε η δίκη των 31 και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.. Θεσσαλονίκης όρισε νέα δικάσιμο για τις 25 Φεβρουαρίου ενώ ήρε την κράτηση των κατηγορούμενων.
Ένταση προκλήθηκε στην δικαστική αίθουσα πριν την συνεδρίαση όταν η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να παρευρίσκονται μόνο οι 31 και οι συνήγοροι τους. Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ προβλέπεται η παρουσία συνολικά 15 ατόμων σε κάθε δίκη, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.
Μετά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να περάσουν όλοι έξω από την αίθουσα και να εισέρχονται ξεχωριστά ο κάθε κατηγορούμενος με το συνήγορο του. Τελικά αυτό δεν έγινε.
Κατά την είσοδο τους στη δικαστική αίθουσα κάποιοι από τους 31 νεαρούς και νεαρές φώναζαν συνθήματα ενώ συνοδεύονταν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Kατά την έξοδο των φοιτητών που αφέθηκαν ελεύθεροι, χιλιάδες αλληλέγγυοι που ήταν συγκεντρωμένοι στα Δικαστήρια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.