ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Νατάσα Γκαρά: Η αποτυχία της κυβέρνησης με την πανδημία συνεχίζεται και στον Έβρο


«Την ώρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ήμερα που ο κορωνοϊός έπληξε τη χώρα μας, και με τα δεδομένα, δυστυχώς, να δυσχεραίνουν καθημερινά, χθες πληροφορηθήκαμε την ένταξη και.. του Δήμου Διδυμοτείχου στο «κόκκινο» και τις περιοχές που βρίσκονται υπό αυξημένο κίνδυνο και σκληρή επιτήρηση».
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Έβρου και αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σχετικά με το lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση στον Έβρο και συγκεκριμένα στον Δήμο Διδυμοτείχου. Η Νατάσα Γκαρά επισημάινει στην δήλωσή της:
"Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Διότι αρνείται ένα χρόνο τώρα να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης των Δημόσιων Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις, να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων, να ενισχύσει και να προφυλάξει επαγγελματίες και εργαζόμενους. Αρκείται στο να επιβάλλει σκληρά οριζόντια lockdown και περιορισμούς, γεγονός όμως που δεν είναι τίποτε άλλο παρά ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Η λογική της κυβέρνησης «βλέποντας και κάνοντας» αποδεικνύεται αναποτελεσματική.
Οι κάτοικοι του Έβρου, οι φορείς του Νομού, οι δημότες του Δήμου Διδυμοτείχου, ζητούν ενημέρωση. Ζητάμε στοιχεία. Ζητάμε να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, για τα οποία η περιοχή μας τέθηκε «στο κόκκινο». Και, φυσικά, να μάθουμε ποια μέτρα θα ληφθούν. Ζητάμε στοχευμένα κι αποτελεσματικά μέτρα. Διότι η αναστολή της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί με οριζόντιες αποφάσεις κατασταλτικού χαρακτήρα.
Οι πολίτες του Έβρου όλο αυτό το διάστημα τηρούν με προσοχή τα μέτρα προστασίας. Αντιθέτως, η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί κατώτερη των περιστάσεων. Πριν λίγους μήνες σημειώθηκαν δεκάδες κρούσματα κι ευρεία εξάπλωση στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, λόγω των ελλιπών μέτρων προφύλαξης και θωράκισης που παρατηρούνται σε όλο το Δημόσιο Συστήμα Υγείας. 
Σήμερα, δυστυχώς, βλέπουμε να έχουμε τις ίδιες εξελίξεις και στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, χώρο ελεγχόμενο μεν, αλλά με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους να είναι και σε αυτή την περίπτωση τραγικά απόντες.
Το «επιτελικό μπάχαλο» της κυβέρνησης, με τη ζημιά που προκαλείται σε όλα τα επίπεδα, συνεχίζεται. Τους καλούμε έστω και τώρα να σοβαρευτούν. Να σταματήσουν να προκαλούν την κοινωνία και να πουν στην πράξη πως θα προστατεύσουν, θα ενισχύσουν και θα στηρίξουν τους κατοίκους του Έβρου".