ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Στο «χειροποίητο νησί» της Τήνου


Στο «χειροποίητο νησί» της Τήνου συνεχίζει το καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου». Aυτήν την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου,.. στις 18:00, ο street artist Same84 επισκέπτεται το νησί με τα σεληνιακά τοπία και τα λατομεία, για να ανακαλύψει τα μυστικά της τηνιακής μαρμαροτεχνίας, παγκόσμιας «άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς» σύμφωνα με την UNESCO.
Σε αναζήτηση έμπνευσης για το mural που θα δημιουργήσει, ο Same84 συναντά τη δημιουργό του πρώτου πολιτισμικού οδηγού της Τήνου φτιαγμένο από παιδιά για παιδιά, απολαμβάνει διαδρομές στο άνυδρο τοπίο με τους περίτεχνους περιστεριώνες για να φτάσει στο βράχο του Εξώμβουργου και στα ίχνη της 500ετούς βενετικής κυριαρχίας στο νησί. Εκεί, παρέα με μια ομάδα αναρριχητών, θα επιχειρήσει να κατακτήσει το άπαρτο κάστρο, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Στην υποβλητική ανθεκτικότητα του μαρμάρου, ο Same84 αντιπαραβάλει τη δική του εφήμερη «Τέχνη του Δρόμου», προσφέροντας ένα καλαίσθητο graffiti, βγαλμένο από τις πλούσιες εμπειρίες και συγκινήσεις που συνέλεξε στο νησί του Αιόλου.
Συντελεστές:
Παρουσίαση-καλλιτεχνική επιμέλεια: SAME84
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος & Διονυσία Λαμπαδαρίου
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Διεύθυνση παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Παρρή
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Δήμας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Αναστάσιος Χατζής
Ηχοληψία: Αντώνης Κουτελιάς
Σήμα αρχής-Graphics: Χρήστος Έλληνας
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Παρασκευή, στις 18:00 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο, στις 21:00.