ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Όταν η κουτοπονηριά του Χάρη Θεοχάρη τρύπησε το ταβάνι (και άλλες ιστορίες για μικρά παιδιά…)


του Χρήστου Ξανθάκη 

Πίσω από τις πλάτες των εταίρων της η Ελλαδάρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους Βρετανούς τουρίστες! Αν δεν κάνω λάθος, την παρόλα των ημερών την έγραψε η ηθοποιός Άννα Ελεφάντη στο.. τουίτερ. Με δικά της λόγια:
«Ζούμε στη χώρα που τις ειδήσεις τις μαθαίνουμε από τα πρωινάδικα και τα κουτσομπολιά από τις ειδήσεις».
Το διαβάζω και σκέφτομαι ότι ναι ρε γαμώτι, λυπούμαι πάρα πολύ, στενοχωριέμαι, μούτρα κατεβάζω αλλά δίκιο έχει. Ιδίως όσον αφορά στις ειδήσεις των καναλιών και των ραδιοφώνων (χα, χα, ραδιόφωνα!), μιας και από τις ιστοσελίδες όλο και κάτι αποκομίζει ο αναγνώστης. Ο επιμελής αναγνώστης έστω…
Καμιά φορά όμως, υπάρχουν ειδήσεις όχι και τόσο ασήμαντες που ξεφεύγουν και από τα τσακαλάκια των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων. Βλέπε το δημοσίευμα της Daily Mail στην ηλεκτρονική έκδοσή της (μακράν η πιο δημοφιλής ειδησεογραφική ιστοσελίδα παγκοσμίως), όπου αναφέρονται τα εξής:
«Διακοπές στα ελληνικά νησιά από το Μάιο κιόλας;
Η Αθήνα επεξεργάζεται σχέδιο για να αποφύγει τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξει τα σύνορά της πριν το καλοκαίρι για τους πεινασμένους για ήλιο Βρετανούς τουρίστες.
Αν προχωρήσει η Αθήνα, θα πάει κόντρα στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., που απαιτούν τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου και αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την προοπτική του μαζικού τουρισμού.
Η Ελλάδα θέλει να ανοίξει τα σύνορά της στους Βρετανούς τουρίστες, που μπορούν να αποδείξουν ότι εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό, εμβολιάζοντας από τη δική της πλευρά το προσωπικό των αεροδρομίων και των ξενοδοχείων».
Πιο ξύπνιος οδηγείς Ρενώ, που θα έλεγε και η παλιά διαφήμιση! Μιλάμε τώρα το τερμάτισε η Ελλαδάρα, πίσω από την πλάτη των κουτόφραγκων πάει να πάρει όλο το χαρτί, ποια Ευρωπαϊκή Ένωση ρε φίλε και ποια Βρυξέλλα, αυτά είναι για τα γίδια τις Λετονίες και τις Εσθονίες, εδώ έχουμε άιλαντς, μπίτσεζ, σαν, σαντ εντ σεξ, να έρθουν τα εγγλεζάκια να πήξει ο τόπος στη λίρα, να βλέπει ο κοσμάκης την Ελίζαμπεθ και να χειροκροτάει. Μωρέ στα χέρια θα τον σηκώσουνε τον Χάρη Θεοχάρη, έτσι και σπάσει τη γραμμή της Ε.Ε. για να μας φέρει τους «πεινασμένους για ήλιο Βρετανούς τουρίστες»!
Υπάρχει, βέβαια, αυτή η μικρολεπτομέρεια ότι δεν την βαφτίσανε «Ένωση» έτσι στο τυχαίο, παρακλάδι της ΑΕΚ κι έτσι. Με κάποιο τρόπο, κάποιο τρόπο λέω, πρέπει να υπάρχει αν όχι ομοφωνία έστω σύγκλιση σε ζητήματα τόσο καυτά όσο η πανδημία. Κι επειδή στην παγκοσμιοποίηση τίποτε δεν μένει κρυφό και μυστικό, αμέσως αποκαλύφθηκαν οι κουτοπόνηρες «σκέψεις» της Ελλάδας πίσω απ’ την πλάτη των συνεταίρων της. Λες και υπήρχε περίπτωση να κάνουν κο-κο-κο τα media της Γηραιάς Αλβιώνος, επειδή προσδοκούν να λάβουν επιταγές από τη Λίστα Κικίλια…
Τούτων λεχθέντων, θα ήθελα να επιστρέψω στο αγαπημένο μου βιβλίο «Τα άγρια και τα ήμερα του βουνού και του λόγκου» (εκδόσεις «Εστία») και να παραθέσω μια ιστοριούλα πολύ νόστιμη, που νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στο σημερινό μας θέμα. Απολαύστε υπεύθυνα:
«Άμα περνά ύποπτα μέρη, μαζεύει η Αλεπού τα πόδια της και τα κάνει ένα.
Ο λόγος είναι ο εξής:
Άμα βαδίζει και με τα τέσσαρα, είναι εκτεθειμένη εις τέσσαρας κινδύνους. Κάνει λοιπόν τα τέσσαρα ένα, άρα και τους κινδύνους της τους περιορίζει εις ένα. Την πονηρία όμως αυτήν την πληρώνει κάποτε πολύ ακριβά. Πέφτει και με τέσσαρα στην παγίδα.
Εντεύθεν η παροιμία:
“Η πονηρή Αλεπού πιάνεται και από τα τέσσαρα”.»
Υ.Γ. 1: Μιλώντας χτες στο ITV, ο Χάρης Θεοχάρης δήλωσε:
«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα».
(Σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν, αν είχε δίκιο η Daily Mail…)

Y.Γ. 2: Την προοπτική «διαβατηρίου εμβολιασμού», τη δέχτηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Όπως δήλωσε όμως η Άνγκελα Μέρκελ, που πάντα βλέπει ένα βήμα πιο μπροστά, θα πάρει τουλάχιστον κάνα τρίμηνο ωσότου μας προκύψει κάτι συγκεκριμένο.