ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

«Δημοσιογράφοι και πολιτικοί να προσέχετε τα τηλέφωνα σας»


Τι έγραψε στα σόσιαλ μίντια ο δημοσιογράφος Αρης Ραβανός

«Να προσέχετε τις συσκευές σας και τα χακαρίσματα. Υπάρχει επιχείρηση χακαρίσματος σε εξέλιξη από αγνώστους σε συγκεκριμένα τηλέφωνα δημοσιογράφων, δημοσιολογούντων, πολιτικών, κ.α.. Κλείνουμε τις σύγχρονες συσκευές, πηγαίνουμε σε παλαιά μοντέλα και συσκευές και μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές προσέχουμε».
Τα παραπάνω έγραψε στα σόσιαλ μίντια το απόγευμα της Τετάρτης ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός  προκαλώντας αίσθηση. Ο ίδιος επανήλθε λίγο αργότερα γράφοντας: 
** «Σε επικοινωνία που είχα με άνθρωπο που γνωρίζει μου είπε ότι εάν έχει κάποιος ενδείξεις για χακάρισμα, απενεργοποιήστε wifi και δεδομένα. Μεταφέρετε φωτο και αρχεία σε εξωτερικό δίσκο ή στον υπολογιστή σας. Κάνετε format και καλό θα είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα για αποτροπή χακαρίσματος και ειδοποίησής σας. Να αλλάζετε και κωδικούς συχνά».
** «Για να το ξεκαθαρίσω μην έχουμε παρανόηση: Δεν υπονοώ ότι υπάρχει εντολή από συγκεκριμένο κρατικό - κυβερνητικό κέντρο για χακάρισμα τηλεφώνων και μέιλ. Μπορεί αυτό να εκπορεύεται από διάφορα κέντρα. Συμβαίνει όμως και γι’ αυτό ζητάμε συνδρομή αρμόδιων αρχών και προσέχουμε».