ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Δεν πέρασαν ούτε 5 μέρες και οι καναλάρχες έσπευσαν να εφαρμόσουν τα όσα αντεργατικά νομοθέτησε η κυβέρνηση


Κριτική στην κυβέρνηση ασκούν με κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης και η αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ,..Αναστασία Γκαρά, σχετικά με την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στα κανάλια μετά την ψήφιση του νόμου Πέτσα - Λιβάνιου.
Αναλυτικά η δήλωσή τους:
εν πέρασαν ούτε 5 μέρες από την ψήφιση του νόμου Πέτσα – Λιβάνιου και οι καναλάρχες έσπευσαν να εφαρμόσουν τα όσα αντεργατικά νομοθέτησε η κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νόμος θα φέρει δραματική επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών και εν τέλει απολύσεις.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής - με αφορμή την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA - επιβεβαιώνει πλήρως την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και τα Σωματεία και δικαιώνει πλήρως τις αντιδράσεις των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να ξηλώσει τις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 4339/2015 («Νόμος Παππά») που εισήγαγαν για πρώτη φορά ένα πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Οι καναλάρχες με την σειρά τους έσπευσαν να επιβάλουν όσα ζήτησαν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει, εξαναγκασμό των εργαζομένων σε ατομικές συμβάσεις, απλήρωτες υπερωρίες, απαγόρευση αυξήσεων, εφαρμογή του πρωτοφανούς εργασιακού καθεστώτος των «μεταφερόμενων» εργαζόμενων, από μια εταιρεία του ιδιοκτήτη σε κάποια άλλη."
Ο κ. Λιβάνιος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για την επίθεση αυτή κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των απολύσεων που αυτή θα φέρει.