ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Παραίτηση Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές της Δραματικής του Εθνικού Θεάτρου


Την παραίτηση του υφυπουργού Πολιτισμού Ν. Γιατρομανωλάκη ζητούν οι σπουδαστές της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου τόσο στο.. θέμα του Δ. Λιγνάδη όσο και στην υπόθεση του Δ. Κουφοντίνα.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Ν. Γιατρομανωλάκη ο Σύλλογος Σπουδαστών/τριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου ξεκαθαρίζει πως αρνείται να προσέλθει σε συνάντηση μαζί του και σημειώνει ότι δεν κατανοεί τον λόγο της συνάντησης που τους ζητήθηκε στις 22/2 και τονίζει ότι «ένας υφυπουργός δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έκανε «απλώς» τη δουλειά του, όταν γύρω του συμβαίνουν σημεία και τέρατα».
«Ένας άνθρωπος με πολιτική εξουσία δεν κάνει ποτέ απλώς τη δουλειά του. Οφείλει να επαναπροσδιορίζει την πολιτική του τοποθέτηση και εντέλει να επιλέγει με ποιους συμπορεύεται και ποια συνείδηση έχει. Θέση μας είναι ότι, για τους παραπάνω λόγους ο κ. Γιατρομανωλάκης θα πρέπει να παραιτηθεί, όπως και σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού», συμπληρώνεται στην επιστολή.
«Δεν θέλουμε «με τέχνη υποκριτική» να προσποιηθούμε ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι μπορούμε να προσέλθουμε «ψύχραιμα» και «πολιτισμένα» σε ένα διάλογο που θίγει την ανθρωπιά μας, απέναντι σε ένα υπουργείο και μια κυβέρνηση που όχι μόνο αχρηστεύει τις σπουδές μας, αλλά στέλνει στα αποδυτήρια σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κλάδο», τονίζουν οι σπουδαστές της Δραματικής του Εθνικού Θεάτρου.