ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Προς άνοιγμα της αγοράς στις 8 Μαρτίου με νέo SMS και τρίωρη προθεσμία για ψώνια


Με νέους κανόνες σχεδιάζει το άνοιγμα του λιανεμπορίου η κυβέρνηση από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Μαρτίου. Ενα από τα βασικότερα σενάρια που εξετάζονται είναι η δημιουργία ενός νέου.. πενταψήφιου αριθμού, ο οποίος θα αφορά στα ψώνια από όλα τα καταστήματα, εκτός σούπερ μάρκετ.
Κάθε πολίτης που θα στέλνει sms στο νέο πενταψήφιο αριθμό, θα έχει στη διάθεσή του ένα χρονικό διάστημα -πιθανότατα τριών ωρών για να κάνει τα ψώνια του είτε με τη μέθοδο του click away είτε με το click in shop.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm μια καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών -και δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο- και θα έχει χρονικό περιορισμό, ετοιμάζεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».