ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Twitter: Ο τζάμπας πέθανε!


Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο

* Την ώρα που στην ελληνική Βουλή το Twitter αναδεικνυόταν σε πρωταγωνιστή της συζήτησης για την ποιότητα της Δημοκρατίας (ναι, εδώ γελάτε), στην άλλη άκρη του κόσμου ο τσαίος της εταιρείας.. Τζακ Ντόρσεϋ ανακοίνωνε ότι ο τζάμπας πέθανε!
* ΟΚ, μην αγχώνεστε, δεν θ’ αρχίσει τώρα το Twitter να χρεώνει τους χρήστες του για τα τιτιβίσματά τους. Αυτά θα παραμείνουν δωρεάν, από αλλού θα έρθει η «λυπητερή». Από μια φρέσκια υπηρεσία που θα φέρει την ονομασία Super Follow και θα επιτρέπει στις κάθε λογής διασημότητες (και όχι στους «μέτριους», που θα έλεγε μια ψυχή) να απαιτούν χρήματα από τους ακολούθους τους για εξτρά σέρβις. Για ένα αποκλειστικό βίντεο, ας πούμε, για κάποια σπέσιαλ ανακοίνωση, για προσφορές σε πάσης φύσεως προϊόντα, βάλτε ό,τι θέλετε με το νου σας, πάλι μέσα θα πέσετε.
* Εννοείται ότι τα εισοδήματα που θα προκύπτουν από την υπηρεσία Super Follow (θα είχε θησαυρίσει ο πρόεδρος Τραμπ, αν δεν τον είχε μπανάρει το Twitter), θα μοιράζονται ανάμεσα στις διασημότητες και στον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης. Τι σόι μερίδιο θα παίρνει η κάθε πλευρά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά υποθέτω ότι θα προκύπτει με επί τόπου διαπραγματεύσεις και ανάλογα με την περίπτωση. Όσο μεγαλύτερη η αναγνωρισιμότητα και όσο περισσότεροι οι ακόλουθοι, τόσο πιο στρουμπουλό ποσοστό θα ενθυλακώνει ο διάσημος. Και πάει λέγοντας…
* Ταυτόχρονα το Twitter ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει ακόμη δύο νέες υπηρεσίες, το “Revue”, που θα αφορά σε ποστάρισμα είτε δωρεάν είτε επί πληρωμή νιουζλέτερς, και το “Twitter Spaces” που θα επιτρέπει στους χρήστες να τσατάρουν (να διαλογίζονται κύριε Μπαμπινιώτη μου!) φωνητικά μέσα σε ειδικά διαμορφωμένα «δωμάτια».
Να σημειώσουμε εδώ ότι οι φετινές προβλέψεις για τα έσοδα του Twitter είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες, καθώς λόγω πανδημίας μένει ο κόσμος μέσα και σκίζεται ακόμη περισσότερο στην κοινωνική δικτύωση. Όπως, μάλιστα, ανακοίνωσε ο Τζακ Ντόρσεϊ ο στόχος για το 2023 είναι τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια του 2020.

- από το newpost