ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ποια είναι (σύμφωνα με την Καθημερινή) τα «υπεύθυνα μέσα Ενημέρωσης»;


Δεν μας έχει συνηθίσει η Καθημερινή στην προβολή των άρθρων της όπως σήμερα –δηλαδή στην κορυφή της πρώτης σελίδας, πιο ψηλά από τα βασικά ειδησεογραφικά θέματά της. Καθημερινά η.. αρθρογραφία της περιορίζεται σε λίγες λέξεις, ακόμα και λιγότερες των εκατό, σε μια μονόστηλη θέση στο μέσον της σελίδας. Σήμερα, με αφορμή την ένταση γύρω από την «υπόθεση Λιγνάδη», και με τίτλο «Δημοκρατικό ανάχωμα στη συκοφαντία και στο μίσος», γράφει ανάμεσα σε άλλα: «Η δίκαιη κριτική προς ορισμένους χειρισμούς, που και η κυβέρνηση ομολογεί ότι υπήρξαν ατυχείς, έχει εκτραχυνθεί σε ένα κύμα συκοφαντιών και τοξικής λάσπης δίχως μέτρο. Δεν είναι αντιπολίτευση η χάλκευση και διασπορά ψευδών ειδήσεων, που παρουσιάζουν τον πρωθυπουργό της χώρας ως συνένοχο σε κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων. Δεν έχει θέση στην πολιτική ο λόγος που ταυτίζει μια ολόκληρη παράταξη με τους παιδεραστές («#ΝΔ_Παιδεραστές»). Από τέτοιες καμπάνιες δεν ωφελείται καμιά δύναμη του δημοκρατικού τόξου».
Το άρθρο της «Κ» καλεί τα πολικά κόμματα που έχουν τη ευθύνη «να ανακόψουν αυτόν τον κατήφορο», αλλά συμπεριλαμβάνει ακροθιγώς στην κριτική της και τα μέσα Ενημέρωσης: «Οι πολιτικές δυνάμεις –και τα υπεύθυνα μέσα Ενημέρωσης – πρέπει να θέσουν ξεκάθαρα όρια. Και να οδηγήσουν τους συκοφάντες και τους μισαλλόδοξους κάθε απόχρωσης στο περιθώριο. Βλάπτουν όλοι τη δημοκρατία το ίδιο».
Δεν ξέρουμε αν στο τόξο των υπεύθυνων μέσων Ενημέρωσης περιλαμβάνει και εκείνα μεγάλων εκδοτικών Οργανισμών που κάνουν φωτομοντάζ (έστω και αν το ομολογούν ότι τέτοιο είναι), προσφέροντας –κάνοντας δώρο, ουσιαστικά– ψευδή εικόνα προς χρήση στους ανώνυμους, στους ανεύθυνους (αλλά και σιχαμερούς) των σόσιαλ μίντια. Οι οποίοι πλασάρουν τις «πειραγμένες» φωτογραφίες ως αυθεντικές, χωρίς διευκρινίσεις.
Αυτό δεν είναι η πιο πυκνή και τοξική λάσπη; Αυτό δεν είναι απαίσια χάλκευση; Όχι μόνο για την κοινωνία, αλλά και –ιδιαίτερα– για τη δημοσιογραφία. Μήπως ειδικά αυτό χρειάζεται ένα ακόμα άρθρο της «Κ» στην κορυφή της πρώτης σελίδας;
- από το Harddog