ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Δεν υπάρχει μέλλον στην έντυπη δημοσιογραφία


Μπορώ να πω με αρκετή σιγουριά ότι δεν υπάρχει μέλλον στην έντυπη δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι δεν ζουν πια έτσι. Όλοι περπατούν τριγύρω με μια κινητή συσκευή. Οι περισσότεροι άνθρωποι.. ενημερώνονται από εκεί και πολλοί από αυτούς ενημερώνονται από τα κοινωνικά δίκτυα.
Το επιχειρηματικό μας μοντέλο που λέει ότι πρέπει να κόβουμε δέντρα, να τα κάνουμε πολτό, αυτόν να τον μετατρέπουμε σε χαρτί, να το βάζουμε σε γιγαντιαίες μηχανές για να παραγάγει μια εφημερίδα που θα διανεμηθεί κάποια στιγμή το επόμενο πρωί, δεν είναι ένα μοντέλο του μέλλοντος, πρέπει να το αντιληφθούμε.
Θα υπάρχουν φυσικά ακόμα πολλά έντυπα προϊόντα, αλλά δεν είναι αυτό το μέλλον της βιομηχανίας. Θα είναι ψηφιακό και κινητό το μέλλον, και νομίζω πιο οπτικό.

- Απόσπασμα από συνέντευξη του απερχόμενου εκτελεστικού διευθυντή της Washington Post, Μάρτιν Μπάρον για το μέλλον της δημοσιογραφίας (ολόκληρη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΔΩ)