ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Tα σχόλια στη Σακελλαροπούλου τα σβήνει η γάτα, η Καλυψώ


Μαζική παρέμβαση στη σελίδα του Facebook της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιούν εκατοντάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης,.. ζητώντας την παρέμβασή της για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Οι χρήστες με ήρεμο, στη συντριπτική τους πλειονότητα, τόνο, ζητούν από την Πρόεδρο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τον απεργό πείνας, να παρέμβει -και με το θεσμικό της ρόλο και ως νομικός- ώστε να μην έχει η Ελλάδα τον πρώτο νεκρό από απεργία πείνας. 
«Κυρία Πρόεδρε είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες;» ρωτά ένας χρήστης. «Μη γίνετε η πρώτη ΠτΔ στη θητεία της οποίας πέθανε απεργός πείνας και μάλιστα με ένα δίκαιο αίτημα» σημειώνει άλλος .
Παράλληλα υπάρχουν και πολλές διαμαρτυρίες προς τους διαχειριστές της σελίδας, καθώς αρκετά σχόλια διαγράφονται, παρά το γεγονός ότι δεν είναι προσβλητικά.

Νίκος Φίλης: Να σταματήσουν αμέσως
κάποιοι να εκθέτουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για το θέμα με το σβήσιμο των σχολίων παρενέβη και ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Φίλης που έγραψε στο fb:
 «Εδώ και λίγη ώρα έχω γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι διαγράφονται τα σχόλιά τους στη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να ζητήσουν την παρέμβασή της, ώστε να μην έχει η χώρα μας το θλιβερό προνόμιο να πεθάνει ένας φυλακισμένος από απεργία πείνας και δίψας.
Διαπίστωσα προσωπικά ότι είναι πολλοί οι καταγγέλλοντες και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Είναι απαράδεκτο να σβήνονται σχόλια που με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο διατυπώνουν ανθρωπιστική έκκληση προς την κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να συνδράμει και να ασκήσει την επιρροή της για να σωθεί η ζωή του Δ. Κουφοντίνα.
Από τις αναρτήσεις πολιτών που διαβάζω διαφαίνεται η ελπίδα αλλά και η μεγάλη εκτίμησή τους προς το πρόσωπο της Προέδρου. Παρ' όλα αυτά κάποιοι άφρονες διαγράφουν τις απόψεις των πολιτών και τολμούν να την εκθέτουν με αυτόν τον δημοκρατικά ανάρμοστο τρόπο.
Είμαι βέβαιος ότι αυτή η απρέπεια προς τους πολίτες δεν γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου ούτε των εξαίρετων άμεσων συνεργατών της. Την παρακαλώ να επιληφθεί του θέματος. Να μη διαγράφονται τα σχόλια των πολιτών που ζητούν κάτι που και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιθανότατα, συμμερίζεται ως αυτονόητο και θα κρίνει εκείνη το χρόνο και τον τρόπο της παρέμβασής της. Αρκεί μόνο να μην είναι πολύ αργά».

ΥΓ Ο δημοσιογράφος Χρ. Ξανθάκης σχολίασε σκωπτικά στο fb: «Ε ρε και υποψιαστώ
ότι τα σχόλια στη Σακελλαροπούλου τα σβήνει η γάτα Καλυψώ...