ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

24/2/81 - Όταν μας έλεγαν «βγείτε έξω…»


Σήμερα λόγω πανδημίας… μένουμε σπίτι. Η κυκλοφορία σταματά στις 9 το βράδυ και στις 6 τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον στις κόκκινες περιοχές. Σαράντα χρόνια πριν η πολιτεία μάς έλεγε.. ακριβώς το αντίθετο: «Βγείτε έξω!».
Αιτία ήταν ο μεγάλος σεισμός στις Αλκυονίδες που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα. Ήταν 22.59, η τηλεόραση έπαιζε το δημοφιλές σήριαλ «το φως του Αυγερινού» όταν όλα άρχισαν να κουνιούνται. Τα 6,7 ρίχτερ ισοπέδωσαν την Περαχώρα, ένα χωριό 2.500 κατοίκων έξω από το Λουτράκι κι έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο.
Δεν χρειαζόταν να το πει – που το είπε – ο Κώστας Χούντας, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ανέλαβε τον άχαρο ρόλο να συντονίσει και να παρουσιάσει εκείνο το βράδυ το έκτακτο γεγονός. Ακόμη κι όσοι ήταν επιφυλακτικοί αποφάσισαν να ξενυχτήσουν σε δρόμους και πλατείες αφού μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ένας δεύτερος σεισμός 6,4 ρίχτερ ήρθε να αποτελειώσει ότι άφησε ο πρώτος!.
- διαβάστε περισσότερα και δείτε τι έγραφαν οι εφημερίδες στο pasatempo.wordpress ΕΔΩ