ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

«Ειδικές αποστολές» με τρεις αποκαλυπτικές έρευνες


Τρεις αποκαλυπτικές έρευνες περιλαμβάνει το νέο επεισόδιο της ερευνητικής εκπομπής «Ειδικές αποστολές», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, στις 23:00, από την ΕΡΤ1. Με αφορμή.. τη συμπλήρωση ενός έτους από τα πρώτα κρούσματα covid-19 στη χώρα μας, η εκπομπή εξετάζει τις συνέπειες της πανδημίας στην Ελλάδα. Επίσης, ανοίγει το φάκελο αυτισμός και τέλος, ρίχνει φως στα κυκλώματα των ναρκωτικών που δρουν στη χώρα μας.
«Πανδημία στην Ελλάδα: Η αρχή»
Καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον Μάρτιο του 2020, όταν οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού άρχισαν να γίνονται αισθητές και στη χώρα μας, η Ελβίρα Κρίθαρη, ταξιδεύει στην πόλη της Καστοριάς, την Δαμασκηνιά και την Δραγασιά, τους τόπους που δοκιμάστηκαν πρώτοι στην Ελλάδα. Μιλά με κατοίκους της περιοχής, αναδεικνύει τι άφησε πίσω της η επέλαση της υγειονομικής κρίσης και παρουσιάζει πώς βίωσε η επαρχία αυτήν την επικίνδυνη και πρωτόγνωρη κατάσταση.
«Αυτισμός: Υπάρχουμε μαζί»
Η Ανδριάνα Μαγγανιά, συνομιλεί με νέους που έχουν διαγνωσθεί στο φάσμα του αυτισμού αλλά και τους γονείς τους, οι οποίοι μοιράζονται την ανησυχία τους για το μέλλον των παιδιών τους. Η κάμερα των «Ειδικών αποστολών», επισκέφτηκε ιδρύματα και ειδικά σχολεία και κατέγραψε τις αξιέπαινες προσπάθειες που κάνουν οι εκπαιδευτικοί με στόχο την κοινωνική ένταξη των μαθητών τους. Η υφυπουργός Εργασίας για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, προαναγγέλλει το πρόγραμμα πρώιμης ανίχνευσης του αυτισμού που αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας.
«Τα δρομολόγια της κοκαΐνης. Από τη ζούγκλα του Αμαζονίου στην Ελλάδα»
Μέσα από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών και πρωτογενή βίντεο από παρακολουθήσεις και ανακρίσεις υπόπτων, ο Γιάννης Σουλιώτης ρίχνει φως στα κυκλώματα Ελλήνων που επιδιώκουν να αποκτήσουν προσβάσεις στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής τα οποία μεταφέρουν στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης. Μιλούν στις «Ειδικές αποστολές», ο στρατηγός, πρώην Αρχηγός της Δίωξης Ναρκωτικών Γιάννης Ραχωβίτσας και άλλοι αξιωματικοί που πρωταγωνιστούν στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων ναρκωτικών που δρουν στην Ελλάδα.

Αρχισυνταξία: Σταυρούλα Χριστοφιλέα - Πιέρρος Τζανετάκος
Υπεύθυνη ερευνών: Ελβίρα Κρίθαρη
Δημοσιογραφική ομάδα: Ανδριάνα Μαγγανιά - Γιάννης Σουλιώτης - Ελβίρα Κρίθαρη
Μοντάζ: Πέτρος Κωστράκης - Θανάσης Ντόβας - Αντώνης Γασπαρινάτος
Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής E. Παπαδημητρίου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος - Γιάννης Γεωργιουδάκης
Υπεύθυνος εκπομπής: Φάνης Παπαθανασίου