ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τι έφαγαν χθες το βράδυ οι κρατούμενοι φοιτητές του ΑΠΘ;


Του Αντρέα Παναγόπουλου 

Τι έφαγαν χθες τη νύχτα οι προσαχθέντες φοιτητές του ΑΠΘ στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης; Ποιό βιβλίο διάβασαν; Ηταν καλομαγειρεμένο το δείπνο τους; Τι πρωινό θα πάρουν..

το πρωί; Κρουασανάκι και χυμό; Το μεσημέρι; Θα φάνε φακές ή γιουβέτσι;
Μισές δουλειές θα κάνουμε; Μόνο για τον Λιγνάδη θα μάθουμε το πλήρες μενού της φιλόξενης ΓΑΔΑ; Και ότι διαβάζει τον “Μάγο” για να περνάει η ώρα; Είναι δημοσιογραφία αυτό; Είναι ενημέρωση;
Για τους φοιτητές; Τίποτα; Δεν υπάρχει ρεπορτάζ; Δεν τους είπαν οι “πηγές” τους πως πέρασαν τη νύχτα τους;
Υπάρχει δικαιολογία βέβαια για αυτό το ελλιπές ρεπορτάζ των “λειτουργών της ενημέρωσης”. Το είχε πει προκαταβολικά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως (όπως είναι το σωστό όνομα του υπουργείου του): Οι φοιτητές θα φάνε το “αεράκι της Δημοκρατίας που μπήκε, επιτέλους, στα Πανεπιστήμια”.
Το ίδιο “αεράκι που πνέει εδώ και χρόνια στη γειτονική Τουρκία.
Δεν χρειαζόταν κανένα ρεπορτάζ για να το δούμε αυτό το “αεράκι”. Το είδαμε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Είδαμε ότι ξεγυμνώθηκαν, σύρθηκαν στο δρόμο με το κεφάλι, δάρθηκαν ανελέητα, περάστηκε θηλειά γύρω από το λαιμό τους και μετά ψεκάστηκαν με χημικά όντας ακινητοποιημένοι.
Πλούσιο το μενού. Και χορταστικό.
Ισως όχι τόσο χορταστικό όσο οι φακές και το γιουβετσάκι που έφαγε ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα. Φοιτητές είναι άλλωστε. Δεν είναι πρώην καλλιτεχνικοί διευθυντές του Εθνικού!
Ποιός ξέρει μάλιστα αν η μάνα τους ή ο πατέρας τους έχουν πει “τι γυρεύετε εσείς στα πανεπιστήμια και τις διαδηλώσεις”. Αν έχουν μάνα και πατέρα της προκοπής. Οπως ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Ας έχουν όμως το νου τους, οι “ενημερωτές” μας, όταν φυσήξει πραγματικά ο άνεμος της Δημοκρατίας αλλά και της οργής, μην τους πάρει και τους σηκώσει…

- το κείμενο του Α. Παναγόπουλου είναι απο το anatropinews