ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Εισβολή των MAT και άγρια καταστολή στο Αριστοτέλειο


Aστυνομική επέμβαση εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, Δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στο κτίριο της.. πρυτανείας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που είχε καταληφθεί από μέλη φοιτητικών οργανώσεων που αντιδρούν στην εφαρμογή του «νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και τις διατάξεις του 4777/2021. Κατά την ίδια πηγή η αιτιολογία της επέμβασης ήταν «αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία».
Εκτός κτιρίου παραμένουν φοιτητές που ήταν εκεί από το νωρίς, αλληλέγγυοι στους καταληψίες. Η ίδια πηγή θέλει άτομα που βρίσκονταν στο κτίριο να αρνούνται να αποχωρήσουν. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές.
Στα social media υπάρχουν ήδη αναρτήσεις με σκηνές από την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του πανεπιστημίου.

Το thesstoday γράφει:
Έπεισόδια, λιποθυμίες, χημικά και ένταση έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ
Νέα ένταση σημειώθηκε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να μεταφέρουν με την κλούβα των ΜΑΤ άτομα που είχαν προσαχθεί.
Διαδηλωτές πήκαν μπροστά στο όχημα για να αποτρέψουν τη μεταφορά, ώστε να σημειωθούν νέα επεισόδια με σπρωξίματα και χρήση χημικών.
Σημειώθηκε μια λιποθυμία και χρειάστηκε ασθενοφόρο, προκειμένου να μεταφέρει φοιτήτρια στο νοσοκομείο.
Νωρίτερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο μέσα στο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προκειμένου να διαλύσουν τους φοιτητές που έκαναν κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας.
- δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο thesstoday ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 
Απίστευτη βία των ΜΑΤ σε διαδηλωτή στο ΑΠΘ - Τον σέρνουν ημίγυμνο