ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Λεφτά υπάρχουν για τους καναλάρχες...

...όχι όμως για υγειονομικό υλικό σε ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές 

Χρήματα υπάρχουν όχι όμως για υγειονομικό υλικό, ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά για την επικοινωνία των ΜΜΕ αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Βερναρδάκης και εκτιμά ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει εκλογές προς το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, με όλα τα ΜΜΕ (κεντρικά, περιφερειακά, τοπικά) «καλυμμένα οικονομικά»..
(εκστρατεία της ΝΔ με κρατικό χρήμα).
Η ανάρτηση του Χρ. Βερναρδάκη στο Facebook την Κυριακή:
«Λοιπόν, χαρτί, μολύβι και σημειώστε:
Αρχικά έχουμε το άρθρο 30 της ΠΝΠ 14-3-2020 (Α' 64), με το οποίο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενισχύθηκαν οικονομικά με τα 11 εκ. ευρώ για την επικοινωνία των μέτρων κατά του COVID-19 (παρά το γεγονός ότι εκ του νόμου είναι υποχρεωμένα στην δωρεάν προβολή μηνυμάτων κοινωνικής ευθύνης). Η ρύθμιση αυτή ίσχυε μέχρι το ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ (31-5-2020).
Κατόπιν, έρχεται το άρθρο 62 της ΠΝΠ 20-3-2020 (έξι μόλις μέρες μετά), με το οποίο η πρώτη ρύθμιση που ίσχυε μέχρι τις 31 Μαΐου επεκτείνεται έως τις 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.
Παρά το γεγονός, ότι στα πρώτα 11 εκ. Ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα περιφερειακά ΜΜΕ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 227 που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες εγκρίνονται άλλα 13,5 εκ Ευρώ που δίνονται εκτάκτως σε 7 Περιφέρειες για να τα διαθέσουν η καθεμιά στα δικά τους ΜΜΕ (αναμένεται και η ΚΥΑ για τις άλλες 6 περιφέρειες).
Τι καταλαβαίνουμε από όλα αυτά, πέραν του ότι χρήματα υπάρχουν όχι όμως για υγειονομικό υλικό, ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά για την επικοινωνία των ΜΜΕ;
Είναι απλό: Ετοιμάζεται προσφυγή σε εκλογές προς το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου, με όλα τα ΜΜΕ (κεντρικά, περιφερειακά, τοπικά) "καλυμμένα οικονομικά" (εκστρατεία της ΝΔ με κρατικό χρήμα).
Εκτός και αν ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας φτάνει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου!!
Γι'αυτά όλα και πολλά άλλα σχετικά, με πρωτοβουλία της Θ. Τζάκρη θα κατατεθεί από βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας επισήμως και την κατάθεση των εγγράφων με τα οποία γίνονται οι κατανομές των χρημάτων».
- δείτε ΕΔΩ την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ