ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η ΕΤΕΡ, η αναστολή συμβάσεων και η δωρεά του Αντέννα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ):
"Παρατηρούμε με ενδιαφέρον το «τσουνάμι» ενισχύσεων και δωρεών διάφορων γνωστών επιχειρηματιών προς το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι πιο ευκατάστατοι σκέφτηκαν για λίγο τον τόπο τους και αποφάσισαν να βοηθήσουν αυτή την δύσκολη..
στιγμή, δίνοντας ένα κομμάτι από αυτά που «με κόπο» έφτιαξαν. Είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε ότι τα κίνητρά τους είναι ιδιοτελή (δεν θέλουμε αυτή τη κρίσιμη στιγμή να μπούμε στη συζήτηση) σχετικά με τους φόρους που πληρώνουν αυτοί οι δαιμόνιοι Έλληνες αλλά και τί σημαίες έχουν αυτοί, οι μεγάλοι πατριώτες, στα καράβια τους. Ούτε θα μπούμε στην λογική ότι το κάνουν για να έχουν κάποια ελάφρυνση στην, έτσι και αλλιώς χαμηλή, φορολογία τους που γίνεται μηδαμινή αν τύχει να έχουν offshore. Δεν είναι της παρούσης αν κάνουν δωρεές για να διαφημίσουν τον εαυτό τους ή ακόμη και για να στηρίξουν συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Αυτή τη στιγμή προέχει να στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με όποιο τρόπο μπορούμε για να σωθούν όσες περισσότερες ζωές γίνεται.
Δεν μπορούμε συνεπώς εδώ να παραβλέψουμε τη δωρεά στο εθνικό σύστημα υγείας που έκανε ο όμιλος ANTENNA.
Όμως εντύπωση προκαλεί ότι την ίδια στιγμή, ο ίδιος όμιλος, χρησιμοποιεί την έκτακτη και σοβαρή ενίσχυση που δίνει το Κράτος στις λεγόμενες «πληττόμενες επιχειρήσεις».
Δηλαδή από τη μία ο κ. Κυριακού λέει ότι, σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορώ να λειτουργήσω κανονικά την επιχείρησή μου, κάνω λοιπόν αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων βάζοντας το κράτος να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και συγχρόνως να τους δίνει ένα βοήθημα φτώχιας (περίπου 450€ το μήνα) και από την άλλη κάνει ΔΩΡΕΑ(;) στην κοινωνία, την οποία ασφαλώς και διαφημίζει από τα ΜΜΕ που του ανήκουν.
Συγχρόνως φροντίζει από μόνη της η Κυβέρνηση να απαλλαγεί προσωρινά (;) κάθε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού (άρα και ο κ. Κυριακού) από την καταβολή της δόσης της τηλεοπτικής άδειας που κατέχει, ενώ συγχρόνως παίρνει χρήματα για να προβάλλει το μήνυμα του «Μένουμε Σπίτι» που κανονικά οφείλει να το πράξει δωρεάν!
Εδώ το ερώτημα είναι απλό: η ΔΩΡΕΑ (του κ. Κυριακού) είναι μεγαλύτερη από όσα κερδίζει με την ένταξή του στις «πληττόμενες» επιχειρήσεις αλλά και με όλα τα υπόλοιπα κυβερνητικά «δωράκια» που περιγράψαμε;
Το γεγονός ότι έχει δημοσιογραφική άδεια και πρέπει να λειτουργήσει πιο δυναμικά από πριν, είναι ένα ακόμα θέμα το οποίο δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραβλέψουμε, αλλά φαίνεται ότι το μόνο που ενδιαφέρεται να πληροφορήσει ο κ. Κυριακού τους πολίτες είναι η δική του «ΔΩΡΕΑ».
Το έχουμε ξαναπεί, τα μέτρα αιτιολογούνται μόνο για την αποτροπή διάδοσης του ιού και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πράγματι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος αυτής της κρίσης, όχι για να κονιορτοποιηθούν εργασιακά δικαιώματα υπέρ των προνομιούχων εργοδοτών και σίγουρα όχι για να κάνει κάποιος τον χουβαρντά με χρήματα που, με μεγάλο κοινωνικό κόστος, διαθέτει το δημόσιο για την στήριξη των πραγματικά αδύναμων.
Καλούμε την κυβέρνηση και τους όλους αρμόδιους φορείς να σταματήσουν τέτοιες αντικοινωνικές και αντεργατικές συμπεριφορές σαν του κ. Κυριακού. Φοβόμαστε όμως ότι φωνάζουμε σε ώτα μη ακουόντων …
Το ΔΣ της ΕΤΕΡ"