ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Πέθανε ο δημοσιογράφος Άκης Τσόπελας

Eφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 58 ετών o αθλητικός δημοσιογράφος Ακης Τσόπελας μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου εκφράζει την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.
Πέρα από τα πλούσια δημοσιογραφικά του προσόντα ο Άκης Τσόπελας διακρίθηκε..
για το ήθος και την αλληλεγγύη του, για αυτό και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κλάδο μας.
Ήταν αυθεντία στο διεθνές ρεπορτάζ, ενώ ξεχώρισε και ως ρεπόρτερ Παναθηναϊκού, διατελώντας μάλιστα και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ.
Είχε μία μακρά δημοσιογραφική διαδρομή, ξεκινώντας από την Αθλητική Ηχώ, ενώ δούλεψε ακόμα στα έντυπα μέσα: Φως των Σπορ, Sportime, Πράσινος Τύπος, SportDay, Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος, Νίκη, Αλήθεια και Αγορά.
Στην τηλεόραση συνεργάστηκε με την ΕΡΤ, ενώ ήταν στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega στα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας του σταθμού.
Στο ραδιόφωνο εργάστηκε στο Real FM.
Επίσης έγραφε για το PameSports.gr, ενώ είχε δημιουργήσει και την δική του ιστοσελίδα ritorno2015.com

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Ευθύμιο Τσόπελα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Ευθύμιου Τσόπελα, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 58 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Ευθύμιος Τσόπελας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962.Μετά το πέρας των λυκειακών του σπουδών μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για σπουδές στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Λόγοι ανωτέρας βίας δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις σπουδές του και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα.
Φοίτησε στη σχολή δημοσιογραφίας «ΟΜΗΡΟΣ» και το 1983 άρχισε την επαγγελματική του σχέση με τη δημοσιογραφία, στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ».
Το διάστημα από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΒΡΑΔΥΝΗ» και ακολούθως στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA CHANNEL», όπου υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του αθλητικού του τμήματος.
Στο «MEGA CHANNEL» παρέμεινε έως τα τέλη του 1996, ενώ παράλληλα εργαζόταν στις εφημερίδες «Φως των Σπορ», «Νίκη», «Αλήθεια» και σε πολλά εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα, απασχολούμενος αποκλειστικά με το διεθνές αθλητικό ρεπορτάζ.
Εργάστηκε, επίσης, στις εφημερίδες «SPORTIME»,«Πράσινος Τύπος»,«SPORTDAY», «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ»,«ΑΓΟΡΑ» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM». Συνεργάστηκε επί μακρόν με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με πολλές αθλητικές ιστοσελίδες. Τελευταία είχε δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα ritorno2015.com
Ο Ευθύμιος Τσόπελας ήταν ένας ευγενής, έμπειρος και καταξιωμένος αθλητικός συντάκτης,που υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και συνέπεια. Η απώλειά του γεμίζει με θλίψη όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.