ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Στον αναπτυξιακό νόμο υπό ανέγερση πολυόροφο ξενοδοχείο στη σκιά της Ακρόπολης

Την έκπληξή της για την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο ενός εκ των πολυόροφων ξενοδοχείων κοντά στην Ακρόπολη εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα από τα κτίρια των οποίων η οικοδομική άδεια ακυρώθηκε, υπέρ της προστασίας του Ιερού Βράχου, καθώς το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι θα έχει (δεν έχει ακόμα ανεγερθεί) δυσανάλογο μέγεθος. Η ΕΛΛΕΤ ζητά την..
ανάκληση της απόφασης, ενώ υπέβαλλε αίτηση θεραπείας στο υπουργείο Ανάπτυξης.
«Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ανακαλύπτουμε εμβρόντητοι ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης εντάσσει, απ’ ότι φαίνεται αναιτιολόγητα, στον αναπτυξιακό νόμο την υπερμεγέθη ξενοδοχειακή μονάδα της εταιρείας VASACO ΑΕ, επί των οδών Μισαραλιώτου 7-11 και Τσάμη Καρατάσου 4, για οικονομική στήριξη από το κράτος. Η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, μετά την αίτηση ακυρώσεώς μας στο ΣΤΕ με αίτημα τον χαρακτηρισμό ως αντισυνταγματικών των όρων δόμησης και χρήσεων γης στου Μακρυγιάννη-Κουκάκι, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣτΕ, με Πρόεδρο την σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου», αναφέρει η ΕΛΛΕΤ στη σημερινή της ανακοίνωση.
- διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ του Γ. Λιάλιου στο kathimerini.gr EΔΩ και τι απαντάει η εταιρεία ΕΔΩ