ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Δωρεά των πολιτών (και όχι της ΔΕΗ) στο ΕΣΥ

Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είχε η κυβέρνηση για τη δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αφού ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ, στη συνέχεια ενημέρωσε πως δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά», αλλά το υλικό θα πληρωθεί με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πολιτών.
Πιο αναλυτικά, η «δωρεά» που μνημονεύτηκε μάλιστα και από..
τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, προέκυψε από μια ευφυέστατη ιδέα, όπως την εξήγησε, με κάθε λεπτομέρεια, και μάλλον περήφανα, ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στους δημοσιογράφους: «Για να το σκεφτούμε όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: Παίρνει 0,8 € από τους λογαριασμούς του καθενός μας κάθε χρόνο, μαζεύει 5 εκατομμύρια -γιατί έχει 6,5 εκατ. πελάτες- και στηρίζει το ΕΣΥ. Με πολύ λίγα χρήματα από τον καθένα μας, από κάθε πελάτη της δηλαδή, στηρίζει αυτή τη μεγάλη μάχη. Μπράβο ξανά».
Η νέα επιβάρυνση προφανώς δεν είναι μεγάλη, ωστόσο τέτοια κίνηση δεν τη λες και... «δωρεά». Η τουλάχιστον την αναγνωρίζεις ως «δωρεά» από τους πολίτες. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση με σκανδαλώδεις αποφάσεις έχει δώσει, εν μέσω καραντίνας, δεκάδες εκατομμύρια σε ιδιώτες και όχι στο ΕΣΥ, όπως η δαπάνη 11 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ για την προβολή μηνυμάτων που από το νόμο προβλέπεται πως μεταδίδονται δωρεάν, η αποζημίωση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές, αλλά και η συμφωνία 30 εκατ. ευρώ για διενέργεια τεστ για τον κοροναϊό από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ενώ Πανεπιστήμια είχαν ενημερώσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως μπορούν να διεξάγουν τους ελέγχους με ελάχιστο κόστος.