ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Παγωμένοι ακόμη οι διορισμοί στην ειδική αγωγή, διπλά εκτεθειμένα τα παιδιά

Ελάχιστα έγιναν για τους 4.000 διορισμούς στην ειδική αγωγή που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, τα παιδιά αυτά είναι διπλά εκτεθειμένα σήμερα, «σέρνονται» οι άλλοι 4.000 διορισμοί στην γενική εκπαίδευση που εξήγγειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πρέπει τον Σεπτέμβριο να είναι μόνιμα διορισμένοι και στη θέση τους 10.000 εκπαιδευτικοί, τόνισε τομεάρχης Παιδείας του..
ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας «Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.
Οι οικογένειες βουλιάζουν στην επισφάλεια, ζουν αυτό το κλίμα, χρειάζονται και κοινωνική στήριξη και τα παιδιά της ειδικής αγωγής χρειάζονται και ειδική ψυχολογική στήριξη, στα σπίτια τους είναι ήδη δύσκολα, είπε ο κ. Φίλης.
Δεν προχώρησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι 4.000 διορισμοί στην ειδική αγωγή του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, είπαν για άλλους 4.000 στην γενική εκπαίδευση, αλλά και αυτοί «σέρνονται». Τον Σεπτέμβριο πρέπει να είναι μόνιμα διορισμένοι και στις θέσεις τους 10.000 εκπαιδευτικοί, τόνισε ο ίδιος.
Για την τρέχουσα αντιμετώπιση της πανδημίας στο σύστημα εκπαίδευσης, ο κ. Φίλης υπογράμμισε ότι ακόμη και η καλύτερη εξ αποστάσεως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική διδασκαλία στην τάξη και όπως είπε σε άλλο σημείο, τα σχολεία είναι ήδη τρεις εβδομάδες σε «διακοπές». Στα ΑΕΙ που είχαν εδώ και χρόνια οργανωθεί μόνα τους η εξ αποστάσεως εκπαίδευση λειτουργεί καλύτερα, αλλά στην Πρωτοβάθμια και Μέση Εκπαίδευση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θύμισε μάλιστα ότι σε προηγούμενες περιόδους κατασπαταλήθηκαν κεφάλαια για διάφορα, από ηλεκτρονικούς πίνακες μέχρι τάμπλετ. Ακόμη και σήμερα, θα μπορούσαν να γίνουν γρήγορες επενδύσεις, να ενισχυθεί η υπολογιστική ισχύς της Παιδείας.
Τα προβλήματα φαίνονται στο σύστημα, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, συνέχισε, δεν λειτουργεί η «σύγχρονη» εκπαίδευση, αλλά η ασύγχρονη, τα email και οφείλεται στο ζήλο των εκπαιδευτικών ό,τι έχει συμβεί, χωρίς να υπάρχει καν η αναγκαία επιμόρφωση. Μάλιστα, καυτηρίασε το γεγονός ότι το αρμόδιο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σιωπά για το περιεχόμενο των μαθημάτων αυτών.