ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Ρομά κατά Τσιόδρα - Χαρδαλιά στον καταυλισμό της Λάρισας

«Πυροσβεστική παρέμβαση» επιχείρησαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας που μπήκαν στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα για να εξηγήσουν στους κατοίκους την καραντίνα και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες..

Οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται για την καραντίνα και ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές ήταν μεγάλος. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό  άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;» με άγριες διάθεσεις. Μάλιστα, εκτόξευαν κατηγορίες για «ρατσισμό», ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι τους έβαλαν σε καραντίνα, χωρίς να υπάρχει τίποτα.
Τελικά η επιχείρηση κατευνασμού φαίνεται να απέδωσε με τον Τσιόδρα να λέει στους διαμαρτυρόμενους Ρομά «είμαστε αδέλφια, όλοι μαζί σ' αυτό», ζητώντας τους να τηρήσουν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων. «Κάντε υπομονή. Θα φροντίσουμε να μη σας λείψει τίποτα», είπε με τη σειρά του ο Ν. Χαρδαλιάς.