ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντατική του St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο το βράδυ της Δευτέρας, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα». O Tζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει «όπου χρειαστεί» στα καθήκοντά του..

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».Μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.
«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».