ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Πώς θα βγάλετε αύριο εφημερίδα κύριε Χατζηνικολάου;

Στην αποψινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Χατζηνικολάου (πέρα από τις διαφωνίες του για την αντιπολίτευση που ασκεί ο Σύριζα και οι οποίες εκφράστηκαν με τις ερωτήσεις του), συμφώνησε απόλυτα με τον συνομιλητή του –και το δήλωσε– για τα μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με αναστολή συμβάσεων (και) στις εφημερίδες. Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε την ιδιότητα του εκδότη που έχει ο..
συνομιλητής του, με ηγετική θέση στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Είπε ο συνεντευξιαζόμενος:
«Είστε ευχαριστημένος από την ποιότητα των μέτρων τής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι χρηματοδοτεί την αναστολή των συμβάσεων εργασίας και όχι την ίδια την εργασία; Είστε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οδηγεί σε εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα μόνο το 10% του προσωπικού των εφημερίδων σας; Πώς θα βγάλετε αύριο εφημερίδα όταν για λόγους δημόσιας υγείας, πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι οι εργαζόμενοι και σας λέει η κυβέρνηση μόνο το 10% από το σπίτι; Το υπόλοιπο 90% δηλαδή θα πρέπει να δουλεύει ο ένας πάνω στον άλλον; Είναι λογική αυτή; Μπορεί να βγει έτσι εφημερίδα;»
Και η απάντηση Χατζηνικολάου:
«Παρότι ξέρετε ότι έχουμε πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, πρέπει να πω ότι τις δυο αυτές τελευταίες παρατηρήσεις σας τις προσυπογράφω. Δηλαδή, θα έπρεπε να επιδοτείται η εργασία και όχι η αναστολή σύμβασης. Ταπεινή μου γνώμη. Θα πρέπει επίσης με τηλεργασία να εργαστεί και το 100%, αν είναι δυνατόν των εργαζομένων μιας επιχείρησης, ειδικά σε αυτήν την κρίση που υπάρχει με τη υγεία των ανθρώπων».
- περισσότερα στο harddog