ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Με την τηλεκπαίδευση υπάρχει ανισότητα

Η ανεπαρκής επιμόρφωση των καθηγητών στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και τα τεχνικά προβλήματα σε συνδυασμό με την έλλειψη απαραίτητου εξοπλισμού τόσο από την πλευρά των καθηγητών όσο και από τη μεριά των μαθητών, δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο τα τηλεμαθήματα δημιουργούν συνθήκες ανισότητας στον τομέα της Εκπαίδευσης.
Παρά λοιπόν το γεγονός πως το..
υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει ως επιτυχημένο το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης, οι καταγγελίες καθηγητών δείχνουν πως η πραγματικότητα φαίνεται να είναι αρκετά διαφορετική ενώ παράλληλα εγείρονται αρκετά ερωτήματα σχετικά με τις Πανελλήνιες.
Υπάρχει αριθμός μαθητών που οι οικογένειες τους δεν έχουν ούτε σύνδεση στο διαδίκτυο, ούτε έχουν Η/Υ”, μας επιβεβαιώνει ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Συνεχίζει λέγοντας πως “εμείς ως ΟΛΜΕ, θέλουμε απόλυτη ισότητα στην γνώση. Στην τάξη αυτό είναι πραγματικότητα, με το που πάμε όμως στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, υπάρχει ανισότητα”.
Επίσης, προσθέτει και ένα ακόμη στοιχείο που διαμορφώνει πληρέστερα την πραγματική εικόνα της τηλεκπαίδευσης: “Υπάρχουν και οικογένειες που έχουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή πάνω στον οποίο δουλεύουν και γονείς και τα παιδιά, δεν μπορεί αυτή η οικογένεια να ανταπεξέλθει σε όλα τα επίπεδα”.
Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο απλό, καθότι η προαναφερθείσα ανισότητα δεν σχετίζεται μόνο με τους μαθητές. “Και οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι χαμηλόμισθοι που μπορεί να έχουν έναν υπολογιστή πολύ παλιό ή να μην έχουν καν υπολογιστή” αναφέρει ο Θ. Τσούχλος.

- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ του Ευ. Θεοδώρου στο TVXS ΕΔΩ