ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ψάχνουν καταφύγιο...

Αποδυναμωμένα χελιδόνια έχουν σταθμεύσει πάνω στην άσφαλτο
επαρχιακού δρόμου Φωτ.: Αργοναυπλία
Σεβαστείτε και προστατέψτε τα πουλιά

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έχουν αναγκάσει χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά (χελιδόνια κλπ) να διακόψουν το ταξίδι τους και να αναζητήσουν απεγνωσμένα καταφύγιο σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε ανάρτησή της στο fb επισημαίνει:..

Παρακαλούμε σεβαστείτε τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση:
  • Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω σπατάλη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι' αυτά μοιραία.
  • Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς! Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.
  • Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.
Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες: ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife, Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής

Εκατοντάδες χελιδόνια έχουν σταθμεύσει σε παραθαλάσσια μπαλκόνια σπιτιών στην Εύβοια
Φωτ.: Δημήτρης Μαρινάκης