ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ο παλιός «Ρηγάς» και οι φίλοι στο «Βυζαντινό»

Φίλης, Μόσιαλος, Λάμπρου, Kουτσογεωργόπουλος
και άλλοι "Ρηγάδες" το 1986 (ΕφΣυν)
Πρώτη παρατήρηση: Είναι παλιός «Ρηγάς». Κεντρικό στέλεχος της οργάνωσης στη δεκαετία του ’80. Άρα βρίσκεται πιο κοντά στο χώρο του Αλέξη Τσίπρα, από τον κυβερνητικό. Άλλωστε με τον ΣΥΡΙΖΑ είχε και μια εξ αγχιστείας σχέση.
Δεύτερη παρατήρηση: Είναι κορυφαίος πανεπιστημιακός -στο LSE και το Imperial- στη Μεγ. Βρετανία. Με διεθνή αναγνώριση. Υπάρχουν και άλλοι Έλληνες με..
επιστημονικές δάφνες στο εξωτερικό, αλλά αυτό που κάνουν -και στην επιδημία- είναι κάποιες συνεντεύξεις.
Αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο παρατηρήσεις η μοίρα έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι στον Ηλία Μόσιαλο. Όταν πριν από μια δεκαετία και κάτι επιχείρησε να εγκατασταθεί στην Ελλάδα για να προσφέρει τη γνώση του ως ενεργός πολιτικός δεν του χαμογέλασε.
Ένα από τα κατορθώματα του Γ. Παπανδρέου ήταν ότι έφερε στην Ελλάδα έναν διακεκριμένο ειδικό στα συστήματα Υγείας και, αφού τον κράτησε στο περιθώριο δυο χρόνια ως βουλευτή, τον έκανε… υπουργό Τύπου. Πήρε την απογοήτευση του και επέστρεψε στο Λονδίνο. Στα πανεπιστήμιά του- και τη διεθνή κυκλοφορία του.
Δεκάδες κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί ανά τον κόσμο ζητούν διαρκώς τη συνεργασία του. Καμιά ελληνική. 
Ερχόμενος κατά διαστήματα στην Ελλάδα, απλώς έβλεπε τους φίλους του στο «Βυζαντινό». Στα υπουργεία και τους φορείς οργάνωσης της Υγείας δεν τον χρειάζονταν.
 Έτσι το προφίλ ενός ακόμη επιτυχημένου της διασποράς άρχισε να ατονεί. Αλλά η μοίρα και ο καλός Θεός της Ελλάδας είχαν άλλα σχέδια.




- απόσπασμα από κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου στο Aνοιχτό Παράθυρο με τον τίτλο «Ηλίας Μόσιαλος: Ευεργεσία» (ολόκληρο ΕΔΩ)