ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ενίσχυση των ΜΜΕ αλλά με απόλυτη διαφάνεια

ΣΥΡΙΖΑ: Χρηματοδοτούν φιλικές στην κυβέρνηση ανύπαρκτες ιστοσελίδες και εφημερίδες

 Κατόπιν καταγγελιών και δημοσιευμάτων για χρηματοδότηση ανύπαρκτων ουσιαστικά ιστοσελίδων και Μέσων με πρόσχημα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής (δείτε ΕΔΩ),..
προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή με την παρουσία και του Κυβερνητικού εκπροσώπου και να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση των πολιτών, σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν πρόκειται μόνο για αυτονόητο κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά και για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας. Πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στην ενίσχυση των Μέσων, ώστε τα όλα τα κόμματα αλλά και οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν ποιος παίρνει και τι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, τονίζεται ότι «η ενίσχυση των Μέσων που διατηρούν εργαζόμενους και δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και καθίζησης των διαφημιστικών εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα είναι μία διαδικασία αναγκαία, αν και κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητη από την ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με τον κορωνοϊό».
«Αυτό ωστόσο δε μπορεί να αποτελεί πρόσχημα για τη χρηματοδότηση φιλικών στην κυβέρνηση ανύπαρκτων ιστοσελίδων και εφημερίδων, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων πολιτών όσο και των ίδιων των Μέσων», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.