ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σε «αναστολή συμβάσεων» ο Τύπος και τα ΜΜΕ

Σε αθρόες αναστολές συμβάσεων εργασίας και προσφυγή στα 800 ευρώ (για ενάμιση μήνα) προσφεύγουν τα περισσότερα ΜΜΕ, δραματικά πληττόμενα από την κρίση. Τα έσοδά τους από πωλήσεις (περίπτερο) έχουν καταβαραθρωθεί και τα έσοδα από διαφημίσεις έχουν επίσης απομειωθεί δραματικά.
Η εικόνα για τον αριθμό των εργαζομένων που βγαίνει σε αναστολή σύμβασης ανά..
επιχείρηση είναι θολή, ωστόσο με ασφάλεια μπορεί κάποιος να πει ότι ο Τύπος στο σύνολό του σχεδόν προσφεύγει στο μέτρο και σε μεγάλο βαθμό επίσης η τηλεόραση, αλλά είναι προς το παρόν άγνωστος ο συγκεκριμένος αριθμός των εργαζομένων.
Και δεν είναι μόνο οι «μικρές» ή εφημερίδες με καταγεγραμμένα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, αλλά ακόμη και μεγάλοι μιντιακοί όμιλοι, όπως η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη («Βήμα», «Νέα», Mega, in.gr κ.ά.), όπως έγινε γνωστό.
Σε αναστολή εργασίας δηλώνονται κατά κύριο λόγο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, διοικητικοί υπάλληλοι κλπ αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δηλώνουν επιπλέον τις ομάδες εκπομπών, συνήθως ψυχαγωγικών, που έχουν διακόψει τη μετάδοσή τους. Ευρεία αναστολή συμβάσεων, σχεδόν για το σύνολο των εργαζομένων, προωθούν οι αθλητικές εφημερίδες, οι οποίες βρίσκονται πρακτικά χωρίς αντικείμενο μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων εδώ και τρεις εβδομάδες.
Ασαφές παραμένει προς το παρόν εάν οι εργοδότες θα κάνουν χρήση του μέτρου συμπλήρωσης έως του ποσού του αρχικού μισθού πέραν των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που προσφέρουν μέσω τηλεργασίας.Α.Γ.Ν. / Aυγή