ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Και άρση συμβάσεων και φιλανθρωπίες;..

Ποιο το νόημα οι εφοπλιστές και βιομήχανοι καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ από τη μια να κάνουν άρση συμβάσεων στους εργαζόμενους, να μετακυλίουν το κόστος στο κράτος - που έχει τόσα άλλα να διαχειριστεί - πριν καν νιώσουν το βάρος της κρίσης στο "ταμείο" - ενώ την ίδια ώρα απαλλάσσονται από την υποχρέωση της ετήσιας καταβολής των 3.5 εκατ. ευρώ για την τηλεοπτική..
άδεια - και από την άλλη πλευρά να δίνουν εκατομμύρια για αγορά ΜΕΘ ως charity;;;
Η εργασία των δημοσιογράφων και τεχνικών και διοικητικών είναι που πρέπει να επιδοτηθεί και όχι να στέλνουμε έναν λογαριασμό στο κράτος που μπορούν ακόμη να πληρώνουν επιχειρηματίες που διαχειρίζονται πετρέλαια, πλοία, λιμάνια, βιομηχανία - τι να πω; Τη χώρα όλη!
Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση: Να επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας (δείτε ΕΔΩ). Όχι να απαλλαγούν από το βάρος του μισθού οι μηντιάρχες που και άλλες μπίζνες κάνουν και φιλανθρωπίες κάνουν και τελικά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των εργαζομένων. Άλλες επιχειρήσεις (και μηντιακές) χρειάζονται αυτά τα χρήματα περισσότερο...
Δεν θα έπρεπε να μπαίνουν κριτήρια κερδοφορίας ή τζίρων για τα επιδόματα; Δεν είναι πολιτική άποψη και θέση. Είναι κοινή λογική. Σωστή η επιδοματικη πολιτική και "εύγε" στην κυβέρνηση που λειτούργησε άμεσα αλλά οι έχοντες ας κάνουν πίσω μια φορά... Ήρθε η ώρα τους να δείξουν πόσο "πατριώτες" είναι. Ή ας τους το ζητήσει η κυβέρνηση...Πώς το είπε; Δεν φυτρώνουν λεφτόδεντρα.

- από το fb της δημοσιογράφου Σόνιας Χαϊμαντά