ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Ελενα Ακρίτα: Οι ευτυχισμένες γριές ξανθιές κάνουμε μπαμ από μακριά

Τι απάντησε στο κακεντρεχές σχόλιο του Γιώργου Χρονά

Μας ξάφνιασε η Ελενα Ακρίτα με την επιθετική ανάρτηση κατά του ιδρυτή και εκδότη του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδός Πανός». Βέβαια είχε προηγηθεί ένα κακεντρεχές σχόλιο του Γιώργου Χρονά που ήταν η αιτία για το ξέσπασμα της Ελενας Ακρίτα.
Συγκεκριμένα ο εκδότης (και ποιητής) Γιώργος Χρονάς, άγνωστο για ποιο λόγο, έγραψε στα σόσιαλ μίντια:
«H ξανθιά γριά Ελενα Ακρίτα κάνει το καθε τι για να φανεί Σύριζα. Και σε ανώτερα.»
Για να απαντήσει αμέσως η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα:
«Αγαπητέ κύριε Χρονά. Γεννηθήκατε διαβάζω το 1948. Γεννήθηκα το 1955. Είστε 71 ετών, είμαι 63. Δεν κρύβω τα χρόνια μου, ακριβώς για να μην με αγγίζει ο ηλικιακός ρατσισμός του κάθε 71χρονου. Ζω στα σπίτι που γεννήθηκα με τους ανθρώπους που αγαπώ. Εχω τα σκυλιά μου, τα γατιά μου, τις όπερές μου και τα βιβλία μου. Λογικά εχω καλή υγεία - λέω λογικά γιατί έχω καιρό να κάνω εξετάσεις. Παλεύω 30 χρόνια με την κατάθλιψη κι είμαι περήφανη για όσα πέτυχα, παρά τις υποτροπές. Εχω βάσανα, δυσκολίες, καλές και κακές στιγμές. Εχω και δυο καινούργιες ρυτίδες με τις οποίες δεν τα πάω καθόλου καλά. Όσο για το ‘ξανθια’ που μού προσάπτετε, ζητώ συγγνώμη έτσι γεννήθηκα, δεν ήξεραν οι γονείς μου τις αντιρρήσεις σας να πράξουν αναλόγως. Τέλος, δεν σας ξέρω καθόλου, αν σας δω στο δρόμο δεν θα σας γνωρίσω. Αντιθέτως θα με γνωρίσετε εσείς: οι ευτυχισμένες γριές ξανθιες κάνουμε μπαμ από μακριά.»
Κρίμα... Για τον Χρονά... Και όπως έγραψε κι ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης «τώρα με τα social media ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι ο Χρονάς είναι ένας άνθρωπος που κατά βάση δίνει μάχη με τα συμπλέγματά του -και κατά κανόνα χάνει κιόλας».