ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Αναβολή του Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία Βρετανίας - ΕΕ

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης με συντριπτική πλειοψηφία, τη νέα στρατηγική της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναβολή του "διαζυγίου" από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου.
Οι βουλευτές, με ψήφους 502 υπέρ έναντι 20 κατά, ενέκριναν την τροπολογία που στηρίζει την πρόταση της Μέι να αναβάλει για μικρό χρονικό διάστημα το Brexit αν απορριφθεί η συμφωνία την οποία επιδιώκει να πετύχει με τις Βρυξέλλες, καθώς και μια αποχώρηση χωρίς συμφωνία.
Στο μεταξύ, ένας εκπρόσωπος των Εργατικών είπε ότι το κόμμα θα προτείνει ή θα στηρίξει μια τροπολογία υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος ώστε να αποφευχθεί ένα καταστροφικό Brexit.
Λίγο νωρίτερα, οι βουλευτές είχαν καταψηφίσει (με ψήφους 323 κατά έναντι 240 υπέρ) την πρόταση των Εργατικών για μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
"Απογοητευτήκαμε που η κυβέρνηση απέρριψε την εναλλακτική συμφωνία για το Brexit των Εργατικών. Για αυτό θα προωθήσουμε ή θα στηρίξουμε μια τροπολογία υπέρ ενός δημοψηφίσματος για να εμποδίσουμε ένα καταστροφικό Brexit των Τόρις", είπε ο Κιρ Στάρμερ.